Daha iyi şekerleme yapmanın 4 bilimsel yolu

İşte daha iyi şekerleme yapmanın 4 bilimsel yolu.

Herkes gün içerisinde şekerleme yapıp, daha enerjik olmak ister. Hatta mükemmel bir yaşama sahip olduğuna inananların yaptıkları en önemli şeylerden birisidir diyebiliriz. Ancak iş hayatı çok yoğun geçtiği için buna pek vakit bulunamayabilir. Bu durumda insanların ihtiyacı, kısa süre içerisinde daha iyi şekerleme yapabilmenin yolunu bulmaktır.

DAHA İYİ ŞEKERLEME YAPMANIN 4 BİLİMSEL YOLU

GÜN İÇERİSİNDE ŞEKERLEME YAPMAK, DAHA ZİNDE OLMANIZI SAĞLAYABİLİR
Uyku araştırmacısı ve yazar Dr. Sara Mednick, daha iyi şekerleme yapmanın çeşitli bilimsel yollarını anlatan bir çalışma yayınladı. Bizde Uplifers olarak Mednick’in çalışmasından en önemli 4 başlığı sizler için derledik.

90 DAKİKA EN İDEAL KESTİRME SÜRESİDİR
Mednick’e göre gün içerisinde 90 dakikalık bir kestirme, gece uykusunu almak kadar etkili olabilir. Gün içerisinde 90 dakika uyuduğunuzda, uykunun bütün önemli evrelerini tamamlayabilirsiniz. Böylelikle dikkatiniz artabilir, hafızanız güçlenir, depresyon azalır ve daha iyi çalışan bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz.

EĞER ŞEKERLEMELER SİZİ YORUYORSA, BAŞKA YÖNTEMLER DENEYİN
Günün fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu, kısa kestirmelerle atabilirsiniz. Kısa uykulardan sonra herkes dinlemiş bir şekilde kalkamayabilir. Eğer siz de böyle hissediyorsanız, uyku süresini kısaltmak doğru bir karar olabilir. Bu durumda 10-15 dakikalık bir uyku, uyku evrelerinden gerekli olanı atlatmanızı sağlayabilir.

YORGUN OLMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ DA UZANMANIZDA FAYDA VAR
Eğer hiç zamanınız yoksa ve ayık kalmak istiyorsanız, sadece uzanmanız da size faydalı gelebilir. Dinlenmek için sadece uyumanız gerekmez. Dr. Mednick’e göre, 20 dakika sadece bir koltuğa uzanmanız halinde, uyumuş kadar dinlenebilirsiniz. Dinlenme amaçlı olarak uzanmak ve hiçbir şey yapmadan durmak, gün içerisinde sizi yoran bazı zihinsel ve fiziksel durumlardan kurtulmanızı sağlayabilir.

SABAH UYANDIKTAN 6 SAAT SONRA ŞEKERLEME YAPMAYA ÇALIŞIN
Sabah uyandıktan 6 saat sonrası en çok yorulmaya başladığınız zamana denk gelir. Bu aynı zamanda günün tam ortalarına denk gelir. Gün ortasında ise, Dr. Mednick’e göre, vücut ısınız düşmeye başlar, bilişsel kabiliyetleriniz azalır ve uyuklamaya başlarsınız. Biraz kestirip rahatlamak için en mükemmel zaman dilimi budur.

Genel olarak, Dr. Mednick’e göre bu 4 strateji sizin gün içerisindeki kestirmelerinizi daha iyi bir hale getirebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, kestirmelerinizi programınıza iyi bir şekilde yerleştirmektir. Bunu da yaptığınızda, gün içerisinde daha enerjik olabilirsiniz.

HUFFINGTONPOST


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.