Daha erken ölebiliriz

Son yapılan araştırmalar nörolojik hastalıkların herkesi kötü yönde etkisi altına aldığını ortaya koydu.

Son yapılan araştırmalar nörolojik hastalıkların herkesi kötü yönde etkisi altına aldığını ortaya koydu.

erken_olebilirzTeknoloji, sağlıksız beslenme ve çevre kirliliği yani kısacası modern yaşam insanoğlunun bugüne kadar görülmüş en erken bunamayı yaşamasına neden oluyor. Uzmanlar, gün geçtikçe daha çok insanın zihinsel anlamda inişe geçtiğini ve bunun sorumlusunun bilgisayarlar, akıllı cep telefonları, kimyasallar ve elektronik cihazlar olduğunu belirtti. Bournemouth Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre, nörolojik hastalıklardan ölümlerin 16 ülkede artışa geçtiğini ortaya koydu.

"YÜKSELİŞ GENETİK DEĞİL"

Bilim adamları bunama ve diğer nörolojik hastalıklardan ölümlerde keskin bir artış yaşandığını ve bunun insanoğlunun ortalama ömrünün uzamasıyla açıklanamayacağını belirtti. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim olan Prof. Colin Pritchard, "Bu yükseliş genetikle açıklanamaz çünkü zaman oldukça kısa" dedi.

"KADINLARI DAHA ÇOK ETKİLEDİ"

Prof. Pritchard ayrıca bu değişimin ve kötüye gidişin kadınları daha çok etkilediğini, bunun sebebinin ise "evden" iş hayatına transfer olan kadınların yaşamlarındaki değişimin erkeklerden daha büyük olması olduğunu söyledi. BBC

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Mayıs 2013Yayınlanma Tarihi:19 Mayıs 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.