Daha çok gülümsemeniz için sebebler

Gülmenin herkese yakıştığı bilinir, peki hakkında pek de bilinmeyen gerçekler nedir?

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA GÜLÜMSER

Genellikle kadınlar erkeklerden daha fazla gülümsüyor. Ancak aynı iş yerinde çalışan erkeklerin de kadınlar kadar gülümsediği tespit edildi. Nedeni de aynı sosyal rollere sahip olan erkeklerin kadınlardan etkilenmesi… Ayrıca erkek çocuklar kız çocuklara göre daha az gülümsüyor ama daha fazla göz kontağı kuruyorlar.

GÜLÜMSEMEK MAKYAJDAN DAHA ÇEKİCİDİR

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %69'u kadınların gülümsemelerini makyajlı olmalarından çok daha çekici buluyor.

HER YENİ DOĞMUŞ BEBEK GÜLÜMSEYEBİLME YETENEĞİNE SAHİPTİR

Yeni doğmuş bebekler birçok davranış ve sesi etraflarına bakarak öğreniyorlar. Ancak bilim adamları yeni doğmuş bir bebeğin doğuştan gülümseyebilme yeteneğine sahip olduğuna inanıyor.

KENDİNİZİ GÜLÜMSEMEYE ZORLAMAK PSİKOLOJİNİZİ DÜZELTİR

Psikologlar kendinizi gülümsemeye zorlamanın depresif ruh halinden çıkılmasında yardımcı olduğunu söylüyor.

GÜLÜMSEMEK BULAŞICIDIR

İsveç’te yapılan bilimsel bir araştırma gülümsemenin bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Etrafında gülümseyen insanlar varken, surat asmak daha zor.

GÜLÜMSEMEK STRESİ AZALTIR

Gülümsediğinizde vücudunuz ani olarak endorfin, yani mutluluk hormonu salgılıyor. Kendinizi gülmeye zorlasanız bile bu hormon salgılanıyor. Bu ani değişiklik de kendinizi daha iyi hissetmenize ve stresin azalmasına yardımcı oluyor.

FORMSANTE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Haziran 2012Yayınlanma Tarihi:21 Haziran 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.