Çöpçatan yarışmasında şok

Güney Kore’de çok izlenen çöpçatanlık programlarından birinde izleyiciyi şoke eden bir gelişme yaşandı. ‘Jjak’ (Eş) isimli katılımcılardan biri bir hafta süren çekimlerin ardından ölü halde bulundu.

Güney Kore’de çok izlenen çöpçatanlık programlarından birinde izleyiciyi şoke eden bir gelişme yaşandı. ‘Jjak’ (Eş) isimli katılımcılardan biri bir hafta süren çekimlerin ardından ölü halde bulundu.

copcatanSoyadı Chun olan 29 yaşındaki genç kadının, kendisini saç kurutma makinasını kablosuyla astığı tahmin ediliyor. Chun, bıraktığı intihar notunda daha fazla yaşamak istemediğini belirtti. Notta, “Ağlamaktan kendini alıkoyamıyorum. Hayatım hep kederle geçti, burada son vermek istiyorum” diye yazdı. Haftalık programda 10 kadın ve 10 erkek “Lovetown” (Aşk kenti) diye anılan bir konuk evinde ağırlanıyor ve sürekli çekim yapılıyor. Üniforma giydirilen katılımcılar, hafta boyunca fiziksel yarışmalardan geçiriliyor ve haftasonunda bir tercih yapmaları isteniyor. 2011 yılından bu yana süren yarışmada, katılımcılar, duygusal baskı da yaşıyor. Örneğin tercih ettikleri eş, onları reddettiğinde dışarıda tek başına yemek yemek zorunda kalıyorlar. Dong-A Ilbo Gazetesi, “Aşk kenti, trajediyle bitti” diye başlık atarken, geçmişte bu gazeteye açıklama yapan katılımcılar, zorbalığa uğradıklarını, kötü muamele gördüklerini savunmuştu. Chun’un annesi, JoongAng Ilbo Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kızının son telefon görüşmelerinde, “Bu program yayınlanırsa Güney Kore’de yaşayamam” dediğini söyledi. Programda, genç kadın için sevilmeyen, sorunlu bir genç kadın portresi çizildiği belirtildi. Genç kadının, yayının başında üç erkek yarışmacı tarafından tercih edildiği, ancak sonra fikir değiştirip başka bir kız için yarıştıkları da kaydedildi. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:27 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.