Çok sinirliyim, haksızlığa tahammül edemiyorum

Ben çok çabuk sinirlenen bir tipim haksızlığa tahammül edemiyorum. Ne yapabilirim nasıl düzelebilirim?

SORU Bazen birisiyle yüz yüze konuşurken konsantre olamıyorum. Yüzündeki herhangi bir yerine bakıyorum ve dinleyemiyorum. Çoğunlukla o anda başka bir şey düşünüyorum. 2 sene önceye kadar böyle bir durum yoktu. Herkesle konuşurken olmuyor. Özellikle yeni tanıştığım kişilerde bu sorunu yaşıyorum.

CEVAP Birisiyle konuşurken dikkatin bir noktaya kayması ve konuşulan konuya yoğunlaşamama genellikle obsesif kompulsif bozuklukta görülen belirtilerdir. Genel durumunuz ayrıntılı olarak gözden geçirildikten sonra bu konuda karar vermek daha doğru olacaktır. Başka belirtiler de varsa, sosyal fobinin de göz önüne alınması uygun olur. Yakınmalarınız iki yıldır sürdüğü için, bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur.

SORU Ben 6 yıldır panik atak hastasıyım. Bugüne kadar kullanmadığım ilaç kalmadı. 1.5 aydır ilaç kullanmıyorum. İlacı bıraktığımdan beri acayip sinirli oldum. Her şeye çok çabuk tepki gösteriyorum bu da beni çok yıpratıyor. Bir de sıkıntım oluyor.

CEVAP Daha önce çeşitli sorular nedeniyle panik bozukluğu konusunda bilgiler yazdım. Özet olarak bazı bilgileri yeniden yazıyorum. Panik bozukluğu nöbetler halinde giden, nöbetler sırasında çeşitli belirtilerin yaşandığı, tedavisinin ilaç ve psikoterapiyle yapıldığı, kişide işlev bozukluğuna ve yeti yitimine yol açan, zaman içinde tekrarlayabilen bir bozukluktur. İlaçlar nöbet sayısını ve nöbet şiddetini azaltırken; psikoterapi iyileşmenin sürmesine yardım eder. İlacı bırakınca daha da kötüleştiğiniz için, ilaçların en azından sıkıntıya yararı olmuş demektir. Belirttiğim ikili tedavi yararlı olabilir.

SORU Ben çok çabuk sinirlenen bir tipim haksızlığa tahammül edemiyorum eşime karşı çocuklarıma karşı. Başım çok ağrıyordu migren başlangıcı dedi bazen en ufak bir şeye sinirleniyorum eşim bu konuda çok anlayışlı sağolun ama ne yapmalıyım.

CEVAP Çabuk sinirlenme, haksızlığa tahammül edememe özellikleri kişilkik yapınızla ilgili olabilir. Bu belirtilere başka özelliklerin eşlik etmesi de mümkündür. Bu özellikler en çok obsesif (titiz) kişilik yapısında görülür. Bunlar sizi rahatsız ettiği ve çözüm bulmak istediğiniz için bir rahatsızlık olarak düşünülebilir. Kişilik yapısı da, bir rahatsızlık da olsa, belirtilerinizin ele alınması için bir psikiyatriste başvurmanız uygun olu

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUM

ÇOK SİNİRLİ VE ALINGANIM

OLUMSUZ DÜŞÜNCELERDEN KURTULAMIYORUM

ÇOK ÇABUK HEYECANLANIYORUM

CESARETİMİ TOPLAYIP ARABA KULLANAMIYORUM

NEREDEN GELDİM DİYE SORGULUYORUM

KURDUĞUM HAYALLERLE YAŞIYORUM

SÜREKLİ AĞLIYORUM

ÇOK ZOR ALGILIYORUM

EŞİM SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR

İNSANLARLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA HEYECANLANMIYORUM

ÇOCUĞUM HİÇ SÖZ DİNLEMİYOR

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:25 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.