Çok geç algılıyorum

"Sorunum algılama sisteminde ağırlık var sonra algılıyorum. Çok zor algılıyorum"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Üzüldüğüm ve sinirlendiğim zaman aşırı terleme, dudaklarımda şişme, ellerimde titreme, konuşmada güçlük çekiyorum. Sebebi ve çözümü nedir? CEVAP Yaşadığımız olaylar ve onların duygusal yönleri bedensel ve ruhsal yönlerden etki ederek her insanda bazı tepkilere neden olur. Bu tepkiler hafifse, bedenimiz bunu biz hissetmeden ortadan kaldırır ve denge durumumuz sürer. Olaylar bizim için ciddi ve şiddeti yoğunsa, daha önemli tepkilere neden olur. Bu durumda bedenimiz kendiliğinden bunların üstesinden gelemez ve bizi rahatsız eden yakınmalar ortaya çıkar. Bunları sizin belirtiğiniz duruma uyarlarsak, üzülme ve sinirlenmeyi stres yaratan olaylar olarak görebiliriz. Herhangi bir hastalıkta veya belirtilerin çözümünde doğru ve temel yaklaşım etkene yönelik tedavidir. Üzülme ve sinirlenme önlenirse, bu belirtiler ortaya çıkmaz, olanlar da geçer. SORU Ani uyku bozukluğu ve aniden dilde tutukluk kekemelik sebebleri nedir tedavi yöntemi nedir? CEVAP Aniden ortaya çıkan belirtilerde ilk yapılacaklar beyinle ilgili ayrıntılı bir incelemedir. Muayene dışında bazı laboratuar tetkikleri ve görüntüleme de gereklidir. Bunun yanı sıra, kalbin muayenesi ve tetkikleri de önemlidir. Çocuklarda dilde tutukluk ve kekemelik korkma gibi bir nedenle ortaya çıkabilirken, erişkinlerde beyinde damar tıkanıklığı veya emboli atması gibi nedenler araştırılmalıdır. Nöroloji bölümü bu yönlerden değerlendirmeyi yapar. Böyle bir durumun tedavisi, bu durumu ortaya çıkaran nedene yönelik olmalıdır. SORU Boşanalı 3 yıl oldu iş hayatına tekrar geri döndüm. Sorunum algılama sisteminde ağırlık var sonra algılıyorum. Hafızam da güçlü değil. İşim dolayısıyla sorumluluklarıma cevap vermekten kaçıyorum. Çok yorgun hissediyorum ölmeyi çok düşündüm. CEVAP Boşanmanın en önemli stres yaratan yaşam olaylarından olduğu kabul edilir. Yeni durumunuza ve yeniden çalışmaya başlamanıza uyum sağlamanız için normalde zaman gerekir. Bu süre kişiden kişiye göre, uyum yeteneğine, stresle baş etme gücüne göre, yeni stresle olay yaşayıp yaşamamaya göre değişir. Genel olarak üç yıl uzun bir süredir, yeni olumsuz olaylar yaşadıysanız, süre uzun olabilir. Belirttiğiniz yakınmalar yardım almanız gerektiğini gösterir ve uyum bozukluğu ve depresyonda görülebilir. Bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur. 

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

ÇOK ZOR ALGILIYORUM

EŞİM SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR

İNSANLARLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA HEYECANLANMIYORUM

ÇOCUĞUM HİÇ SÖZ DİNLEMİYOR

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.