‘Çocuklarınızla vakit geçirin, dijitale sığınmasınlar’

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Değişen Dünya ve Gençlik” konferansında, ‘Çocuklarımızı, gençlerimizi dijital nesnelere sığınmaması için onlarla bugün çok daha fazla vakit geçirmeliyiz’ dedi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Diyanet İşleri Başkanlığı’nda “Değişen Dünya ve Gençlik” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılım sağladığı konferansta Tarhan teknoloji çağında çocuklarımızın dijital nesnelere sığınmaması için onlara çok daha fazla zaman ayrılması gerektiğine dikkat çekti. Tarhan çocuklarımıza iyi rol model olmak gerektiğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Değişen Dünya ve Gençlik” Konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Başkanlık Konferans Salonunda yapıldı.

Başkanlığın üst düzey yöneticileri ile çok sayıda din görevlisinin katıldığı konferansa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

Değerler eğitiminin ve doğru rol modellerin gençler üzerindeki etkisine değinerek,  değişen dünyaya, bu dünyada gençliğin anlam arayışına, beklentilerine, problemlerine ve çözüm önerilerine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Tarhan, bilgi gücü üstün olanların günümüzde kazanacağını belirtti. Gençlerin bilgiye çok kolay ulaşabildiğine dikkat çeken Tarhan önemli olanın bilgiyi kullanmayı gençlere öğretebilmek olduğunu söyledi. Tarhan şu değerlendirmelerde bulundu:

Tarhan: “Çocuklarınızın dijital nesnelere sığınmamasını istiyorsanız onlarla vakit geçirin”

“21. Yüzyıl insanlara refah, zenginlik verdi ancak mutluluk vermedi. Kaliforniya Sendromu ile günümüzde insanlar hedonizm, egosantrizm ile birlikte yalnızlık yaşıyor ve mutsuz oluyor. İnanmanın mutluluğunu yaşayamama virüsü var bugün. Gençlerimiz inanmanın vermiş olduğu iç huzuru yaşayamıyor. Nasıl namaz kılmalıyım değil, neden namaz kılmalıyım diyor. Artık dini sağlamlığın yerini bilimsel sağlamlık aldı. Çocuklarımıza, gençlerimize bunu ayrıntısıyla anlatabilmek gerekiyor. Ailelerimizi sevgi değil güven yuvası haline getirebilmek de çok önemli. Aksi halde korku oluşur. Güven yuvası için ise adalet çok önemli. Açık, şeffaf ve dürüstlük olması gerekiyor. Bu bağlamda gençlerimize insani değerleri öğretmeliyiz. Öğretmek için ise önce onlara bu değerleri ihtiyaç hissettirmeliyiz. Bu da iyi rol model ile gerçekleştirilecektir. Çocuklarımızı, gençlerimizi dijital nesnelere sığınmaması için onlarla bugün çok daha fazla vakit geçirmeliyiz, ortak bir şeyler yapmalıyız. Kendi kültürümüzü koruyarak modernleşebilmeliyiz. Kötülüğe fırsat vermemeliyiz. Kötülük öyle bir şey ki ayrık otu gibi tıpkı. İyiliğin inzivaya çekilmesi kötülüklerin yayılması için yeterli olacaktır. İyilikler yapmalıyız.” 

Tarhan, katılımcıların sorularını da cevapladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konferanstan sonra yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a konferansı için teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik çalışmalarına değindi.

Başkan Erbaş, "Bugün biz çok umutlandık. Nevzat Tarhan hocamız, gençlerimize nasıl rehberlik edeceğimizle ilgili büyük bir umut aşıladı. Bu açıdan da kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Allah sağlık, afiyet ve uzun ömürler versin” diye konuştu.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Şubat 2019Yayınlanma Tarihi:15 Şubat 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.