Çocukların tatili verimli geçsin

Uzmanlar, anne babalara, çocuklarıyla birlikte tatilde neler yapabileceklerinin bir listesini çıkarmalarını öneriyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi'nden Yrd.Doç.Dr. Alper EVRENSEL, tatilin dinlenme imkanı verdiği kadar riskler de taşıdığına dikkat çekiyor. Özellikle yanlış arkadaşlıkların birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdiğini belirten Dr. Evrensel, "Ortaöğretim çağındaki çocuklar, ergenlik döneminin de etkisiyle heyecan arayışı içine girebilir. Olumsuz arkadaş modellemeleri ile sigara, alkol ve uyuşturucu madde deneyebilir." diye uyarıyor.

Verimli bir tatil için öneriler:

  • Birlikte resim, ebru gibi sanat faaliyetlerini öğrenmek için kursa katılın.

  • Keman ve ney gibi enstrüman veya futbol, basketbol, yüzme, satranç gibi spor kurslarına gönderin. Günlük tutması için teşvik edin. Ödüllü kitap okuma programı yapın.

  • Yaşadığınız şehirde ya da ilçelerdeki tarihî mekanları, müzeleri gezin. Ailece pikniğe gidin. Birlikte yemek yapın ve çocuğunuza yemek yapmayı öğretin.

  • Zayıf derslerini destekleme ve tekrar için sıkıcı olmayan bir çalışma programı uygulayın.

 


 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2018Yayınlanma Tarihi:26 Haziran 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.