Çocukları yarıştıran programlar zararlı mı

Televizyonlarda çocukların içerisinde yer aldığı yarışma ve eğlence programları çocukları istismar ediyor mu?

Televizyonlarda çocukların içerisinde yer aldığı yarışma ve eğlence programları çocukları istismar ediyor mu?

Son dönemlerde çocukların içerisinde yer aldığı televizyon programları uzmanların dikkatini çekiyor. Bu programlar arasında ise en çok eleştirilen programlar ise yarışmalar. Eğlence adına reyting amaçlı gerçekleştirilen bu programlara uzmanlar tepki gösteriyor. Uzm. Psk. Çağla Emeksiz Kınalı, "Biz çocukların yaşına uygun giyinme ve eğlenmelerini isteriz" diyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

Televizyonlarda yer alan ve içerisinde bizzat çocukların yer aldığı bazı yarışma ve eğlence programı çocukları istismar ediyor. NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi çocuk psikologu Uzm. Psk. Çağla Emeksiz Kınalı bu yarışma programlarına tepki gösteriyor. Biz çocukların çocuk şarkıları söylemesini, çocuklar gibi giyinmesini beklediklerini ifade eden Kınalı, onlardan yetişkin rolüne girmesini değil tam aksine içlerinden geldiği gibi davranmasını beklediklerini söyledi. Yarışma programlarıyla çocuklara kaldırabilecekleri heyecanın fazlasını kaldırmaya mecbur bırakıldığını, yarışma psikolojisi içinde oldukları için başa çıkabilme güçlerinden daha üst düzey bir kaygıya maruz bırakıldıklarını vurgulayan Uzm. Psk. Çağla Emeksiz Kınalı, çocukların yaşının üstünde türkü ve şarkılar söylemeleri, giyim kuşam içinde olmalarının ruh sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çiziyor.   HABERİ İZLEMEK İÇİN…

Şaban Özdemir (NPGRUP)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Eylül 2012Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.