Çocuğu olmayanlar üzülmeyin!

Tüp bebek tedavisi hangi durumlarda tercih edilebilir?

Tüp bebek tedavisi hangi durumlarda tercih edilebilir?İnfertilite (kısırlık) günümüz şartlarında sıklığı giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Üreme tıbbındaki önemli gelişmeler, daha fazla sayıda çiftin gebe kalmasına olanak sağlamaya başlamıştır.

Eşler bir yıl düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olmaması durumunda infertilite açısından araştırılır. Araştırmalarda kadının hormon tetkiki, yumurta sayısı, yumurtlama düzeni, rahminin, tüplerin ve yumurtalıkların yapısı incelenir. Erkekte, sperm sayısının hareketliliği ve yapısı incelenir. Yapılan tetkikler ile doğal yoldan gebe kalmaya engel tespit edilenlere tüp bebek tedavisi önerilir.

DOĞAL YOLLARDAN HAMİLE KALAMAMANIN NEDENLERİ

Tüplerin tıkalı olması, kadının yumurta sayısının çok az olması, erkeğin sperm sayısının az ya da sperm hareketlerinin yetersiz olması tüp bebek tedavisine uygun olduğu durumlardır.

Erkek ya da kadında hiç sebep bulunamamışsa ve diğer tedavi yönlemleri de işe yaramamışsa, tüp bebek tedavisine geçilir. Tekrarlayan düşük ve sakat bebekleri olan çiftlerde de genetik problemleri tespit etmek ve sağlıklı embriyoları anne karnına yerleştirmek için de tüp bebek yöntemi tercih edilebilir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Kasım 2017Yayınlanma Tarihi:18 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.