Çizgi karakter çocuklara sosyal güvenliği öğretecek

“Güven ve Yarışçı Çocuklar” isimli çizgi film ve çocuk kitapları çocuklara sosyal güvenliği öğretecek.

“Güven ve Yarışçı Çocuklar”  isimli çizgi film ve çocuk kitapları çocuklara sosyal güvenliği öğretecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),  ilköğretim öğrencilerini, sosyal güvenlik, sigortalı olmanın önemi ve kayıt dışı istihdamın zararları hakkında bilgilendirmek için “Güven ve Yarışçı Çocuklar”  isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladı. SGK, “Güven ve Yarışçı Çocuklar” adlı kitap ile çizgi filmi, 14-20  Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencilerine  dağıtacak. Kurum, öğrencilerin sosyal güvenlik, sigortalı olmanın önemi ve kayıt  dışı istihdamın zararları gibi konularda, sevilen çizgi karakterler yardımıyla  bilinçlenmelerini hedefliyor. Kitap ve çizgi film cd'leri, 1-5. sınıf öğrencisi yaklaşık 1,5 milyon  çocuğa dağıtılacak.

“GÜVEN” ANLATIYOR

SGK'nın uzmanlarıyla pedagoglar tarafından hazırlanan kitap ve çizgi  filmde, sosyal güvenliği çocuklara “Güven” karakteri anlatacak. Kitap ve çizgi filmde, oyuncak yarış arabalarının kaza yaparak  kırılmasından ve bozulmasından korkan 4 arkadaşın maceraları anlatılıyor. Buna göre, çocuklardan 3'ü arabalarının bozulması ihtimaline karşı bir  kumbarada harçlıklarını biriktirirken, bir çocuk ise para biriktirmeye karşı  çıkıyor. Kumbarada harçlık biriktirmeye karşı çıkan çocuk, arabasının  bozulmasıyla “güvencenin” önemini anlıyor. Hikayenin bazı bölümlerinde çocukların karşısına çıkan çizgi karakter  “Güven”, “sosyal güvencenin korku duymadan, gelecekten endişe etmeden özgürce  yaşayabilme imkanı tanıdığı” mesajı veriyor ve “sosyal güvenlik sisteminin  nasıl çalıştığını” anlatıyor.

ÇİZGİ FİLM, ÇOCUK KANALLARINDA GÖSTERİLECEK

SGK, çizgi filmin televizyon kanallarında da gösterilmesi için  girişimlerde bulundu. Çizgi filmi RTÜK, TRT ve bütün ulusal çocuk kanallarına  “sosyal sorumluluk kapsamında” yayınlanması için gönderen SGK, irtibata geçtiği  yerel televizyon kanallarından da olumlu yanıt aldı. Çizgi filmin, kısa süre sonra televizyonlarda gösterileceği kaydedildi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:11 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.