Cinsellikle ilgili takıntılarım var

Ben 4 yıldır ağır depresyon ve OKB tedavisi görmeme rağmen iyileşemedim. Benim takıntılarım cinsellikle ilgili. Çok doktora gittim. Çare bulamadım.

SORU 25 yaşındayım. Ev hanımıyım ve sıkıntıdan devamlı yemek yemek istiyorum ve yiyiyorum.. Çok kilo aldım bu konuda ne yapabilirim.
CEVAP Herhangi bir sorunun çözümünde ilk adım, nedenini bularak nedeni ortadan kaldırmaya yönelik girişimde bulunmaktır. Stres, sıkıntı gibi durumlar genellikle insanlarda iştahsızlığa neden olurken, bazı kişilerde çok yeme görülebilir. Sizin sıkıntıdan dolayı yediğiniz açık olduğu için, bu sıkıntıyı gidermek gerekir. Yaşamınıza anlam katacak etkinliklerde bulunmak, hobilerinizle daha çok ilgilenmek ve hobilerinizi artırmak (spor, müzik gibi), yemek yeme isteği olduğunda yemeyi ertelemek ve başka şeyler düşünmek, kalorisi çok düşük yiyecekler yemek yardımcı olabilir.

SORU Ben 4 yıldır ağır depresyon ve OKB tedavisi görmeme rağmen iyileşemedim. Benim takıntılarım cinsellikle ilgili. Çok doktora gittim. Çare bulamadım. Hayatım cehenneme çevrilmiş durumda. Eşimi görünce aşırı bir sıkıntı oluyor. Zor bir arada duruyorum.3 yaşındaki kızımın geleceğini düşünerek.Benim sorum OKB'de elektro şok ve TMS ne kadar etkili  tedavi başarısını artırmaktadır.
CEVAP Genel olarak depresyon ve OKB tedaviden yarar gören bozukluklar olmakla birlikte, kimi zaman tedaviye dirençli durumlar da görülebilir. İki bozuklukta da iyilik durumunun kalıcılığını artırmak için ilaç tedavisiyle birlikte psikoterapi uygulanması yararlıdır. OKB'de elektroşokun yeri yoktur, fakat üstüne depresyon eklendiyse, depresyonun tedavisi için uygulanabilir. TMU özellikle dirençli OKB'de yararlı olabilmektedir. e-psikiyatri.com sitesinden bu konuda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

SORU 1991 yılında depresyon tedavisi gördüm 1 yıldan fazla ilaç  kullandım ama tam bir iyileşme olmadı şimdi korku ve panik oluyor .
CEVAP Depresyonda birçok belirtinin yanı sıra, korku ve panik nöbeti gibi belirtiler de görülebilir. Tam bir iyileşme için kişilik özelliklerinizin, sosyal yaşamınızın da dikkate alınması uygun olur. Kullandığınız ilaç değiştirilebilir, yanına başka ilaç eklenebilir. Psikoterapi uygulanması hem iyileşme, hem de iyileşmenin kalıcı olması açısından yararlı olur.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

 

CİNSELLİKLE İLGİLİ TAKINTILARIM VAR

EŞİM ÇOK SORUMSUZ VE İLGİSİZ

ÇOK ACELECİYİM BEKLEMEYE HİÇ TAHAMMÜLÜM YOK

ÇOK AŞIRI TİTİZİM

OKUDUĞUM HER ŞEYİ UNUTUYORUM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ağustos 2012Yayınlanma Tarihi:18 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.