Cinsel Sorunlar Doktoru

Cinsel sorunlar, ten uyumu dışında psikolojik, biyolojik ve sosyolojik kavramları da içerisinde barındırmaktadır.

Kadınlar ve erkeklerde farklı şekillerde görülen cinsel sorunların nedeni çoğunlukla psikolojiktir. Toplumumuzda geçmişten gelen düşünce yapısı nedeni ile bireyler bu konuyu dile getirememekte, bu nedenle cinsel hayatları olumsuz etkilenmekte ve sorunlarına bir çözüm yolu bulamamaktadırlar. Hatta öyle ki cinsel sorunlar devam ettiği için ilişkiler bile sonlanabilmektedir. Daha sağlıklı bir ilişki sürdürebilmek ve mutlu bir cinsel hayat yaşamak için bu sorunları bir cinsel sorunlar doktoru ile görüşmeniz sizlerin yararına olacaktır. Doktorunuzun uygulayacak olduğu tedavi yöntemleri ile birlikte bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Ancak bir doktora başvurmadan önce yaşamış olduğunuz cinsel sorunun farkında olmanız çok önemlidir.

Kadınlarda Görülen Cinsel Sorunlar

Yukarıda da dile getirmiş olduğumuz gibi cinsel sorunların temelinde psikolojik nedenler yatmaktadır. Kadınlarda görülen cinsel sorunlara bakacak olursak, bu sorunların ilişkilerdeki duygusal problemler ile oldukça bağlantılı olduğunu görebiliriz. Cinsel isteksizlik, uyarılma sorunları, orgazma ulaşamama problemleri ve vajinismus -cinsel birleşme sağlayamayacak derecede kasılma- kadınlarda en sık görülen cinsel sorunlardır. Saymış olduğumuz bu sorunlara genel olarak kadınların duygusal anlamdaki eksiklikleri neden olmaktadır. Partnerine tam olarak güvenemeyen, sevgisinden tam anlamıyla emin olamayan, şefkat hissedemeyen kadınlar cinsel birliktelik sırasında tam anlamıyla rahatlayamamaktadır.  Yani burada anlatmak istediğimiz nokta cinsel ilişkiler sırasında duygusal anlamda yaşanan doyum cinselliği de etkileyecek ve partneriniz daha mutlu ve özgüvenli hissedecektir.

Güven problemi dışında aile veya iş hayatındaki stres durumu, sağlıksız beslenme, kilo fazlalığı gibi nedenler de cinsel sorunlara yol açabilmektedir. Ayrıca daha önce yaşamış oldukları cinsel travmalar da kadınları ciddi şekilde etkilemekte ve cinsel sorunlar yaşamalarına neden olabilmektedir. Bunların dışında hamilelik sonrası cinsel sorunlar, ooferektomi (yumurtalıkların alınması) sonrasındaki cinsel sorunlar -hormon eksikliğinden kaynaklanmakta- ve mastektomi (memenin alınması) sonrasında vücut hatlarını beğenemediği için oluşan cinsel sorunlar da bulunmaktadır. Tüm bu sorunlar kadınların cinsel hayatlarını olumsuz etkilemekte ve cinsel doyuma ulaşmalarını engellemektedir. Kadınlar, partnerleri ile birlikte veya tek olarak gidecekleri cinsel sorunlar doktoru ile bu sorunları aşarak mutlu bir cinsel birliktelik yaşayabilirler.

Erkeklerde Görülen Cinsel Sorunlar

Erkeklerde görülen cinsel sorunlara bakacak olursak cinsel isteksizlik, boşalma sorunları (erken veya geç boşalma), sertleşme problemleri (erektil disfonksiyon, iktidarsızlık) en sık görülen sorunlardır. İş hayatındaki yoğun stres, hormonal değişiklikler, performansları konusunda yaşamış oldukları anksiyete problemeleri erkekleri cinsel isteksizliğe itebilir. Partnerlerini yeteri kadar tatmin edemediklerini düşünen erkekler cinsel ilişkiden bir anda soğuyabilirler. Boşalma problemleri ve sertleşme problemleri ise psikoseksüel, ilişkisel veya tıbbi nedenler yüzünden ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunları çözüme kavuşturabilmek için de bir cinsel sorunlar doktoruna başvurulmalı ve sorunun altında yatan nedenler incelenerek doğru bir tedavi uygulanmalıdır.

Cinsel Sorunların Çözümleri ve Cinsel Sorunlar Doktoru

Yaşanan bu cinsel sorunlar partnerinizi mutsuz edebilmekte ve size karşı isteksizleşmesine neden olabilmektedir. Tüm bunlar son vermek amacı ile cinsel sorunlar doktoru olarak psikologlara veya uzman doktorlara (ürolog vs.) başvurabilirsiniz. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi doktorları olarak, güvenilir kadromuz ile siz değerli hastalarımıza profesyonel bir şekilde hizmet vermekteyiz. Sizler için oldukça hassas olan bu sorunları çözüme kavuşturmaya çalışarak psikoterapiler, çiftlerle veya tek gerçekleştirilen seanslar ve gerek görüldüğünde verilecek olan ilaç tedavileri ile bu sorunları aşmanız için sizlere yardımcı olmaktayız. Online randevu alarak sorunlarınız için ilk adımı atabilirsiniz.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Ocak 2019Yayınlanma Tarihi:02 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.