Cinsel ilişkiden zevk alamıyorum

İlaç kullanıyorum. 10 yıldır evliyim ve cinsel ilişkiden hiç zevk almıyorum sadece rahatlama oluyor ve hiç orgazm olmadım.

SORU

Fazla konuşmayı sevmiyorum, aslında konuşmak istiyorum Ama konuşamıyorum.

CEVAP Fazla konuşmak veya az konuşmayı tercih etmek kişilik özellikleriyle ilgilidir. Bazı kişiler hemen her konuda önemli veya önemsiz sürekli konuşabilir. Bazı kişiler de ancak önemli bir konu söz konusuysa, konuşmayı ister; bu kişiler incir çekirdeğini doldurmayan basit konuları konuşmaya değer bulmaz. Onlar için “söz gümüşse, sükut altındır”.  Günlük dille söylersek, “geyik muhabbeti”ni herkes sevmeyebilir. Konuşmak istediğiniz halde konuşamıyorsanız, o anda neler yaşadığınıza bakmak gerekir. Genel olarak söylersek, çok konuşmak değil, neyi, ne zaman, ne kadar, niçin ve nasıl konuştuğunuz önemlidir.

SORU 10 yıldır evliyim ve cinsel ilişkiden hiç zevk almıyorum sadece rahatlama oluyor ve hiç orgazm olmadım. 19 yaşından beri hormon düzenleyici kullanıyorum ara verdiğim zamanlar oluyor yapılan hormon testlerinde östrojen hep düşük çıkıyor.   

CEVAP Cinselliğin yaşamımızda belli bir yeri vardır. Bunun normal biçimde yaşanması genel iyilik durumunu da etkiler. Cinselliğin hormonal ve duygusal boyutları vardır. Bunlara sosyal değer yargılarını ve yetişme biçimini de ekleyebiliriz. Östrojen düzeyi düşükse, istekte ve zevk almada azlık görülür. Bu nedenle hormon yerine koyma tedavisine devam etmek gerekir. Hormon düzeyi normal olduğu halde, yine aynı durum sürerse, o zaman başka konular araştırılır. SORU Kocam çocuklarının yanında bana çok pis küfür ediyor beni kırıyor ayıldığında da özür dilemiyor. Sen benim ve çocuklarımın hizmetçisin diyor. Ailesi benim yemek yapıp yapmadığımı soruyorlar. Ailem bu evliliği hiç istememişti. Hizmetçilik mi yapacaksın dediler ve haklı çıktılar. CEVAP Alkol bizim normal yaşamda kullandığımız savunma düzeneklerinin işlevini ortadan kaldırır. Bu oto sansürün kalkması daha kontrolsüz sözlerin ve davranışların ortaya çıkmasına neden olur. Eşinizin alkol kötüye kullanımı veya alkol bağımlılığı sorunu olabilir. Sarhoşken söylenenler genellikle denetimsiz sözlerdir ve gerçek duygu ve düşünceleri yansıtma olasılığı daha yüksektir. Bu sözlerin gururunuzu incitmesi doğaldır ve düzeltilmesi gerekir. Ayıldıktan sonra özür dilemesi sorunu çözmez. Eşinizle bu durumunu konuşup alkol sorununun çözümlenmesi ve ardından sarhoşken söylediklerinin gerçek duygu ve düşüncelerini ne kadar yansıttığı konuşulabilir. Gerekirse, bir evlilik terapistinden yardım alınabilir.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

CİNSEL İLİŞKİDEN ZEVK ALAMIYORUM

EŞİM AŞIRI TİTİZ

BAZEN DÜNYAM KARARMIŞ GİBİ OLUYORUM

EŞİM ÇOK SİNİRLİ VE İÇİNE KAPANIK

SÜREKLİ EVHAMLIYIM

KIZIM KENDİNE KENDİNE KONUŞUYOR

EŞİMLE ARAMDA 21 YAŞ VAR

AŞIRI SİNİRLENDİĞİMDE KEKEME OLUYORUM

KARIMA KARŞI HİÇ SEVGİM YOK

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Ekim 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.