Cerrahpaşa kan bankasında bakteri alarmı

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hastane içinde kurulan kan bankasındaki kan bakterili çıkınca 2 hasta toksik şoka girdi, yoğun bakıma alındı. Kan bankası ise apar topar kapatıldı.

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 2 hastaya nakledilen kanda bakteri tespit edildi. Hastaların toksik şoka girmesi üzerine hastaneye ait kan bankasının kapısına kilit vuruldu.

Toksik şokun hayati tehdit oluşturabilecek bir durum olduğunu söyleyen Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Kandan kaynaklı bir enfeksiyon olduğu bilgisi bize ulaştı” dedi.

Şüphe üzerine hastalara tetkikler yapıldı. Her iki hastaya da nakil oldukları kandan bakteri bulaştığı ortaya çıktı.

DR. GÜLLÜOĞLU: CERRAHPAŞA ÖZELİNDE BİR DURUM

Hastalar tedavinin ardından taburcu edildi, hastanenin kan bankasının tüm faaliyetleri de durduruldu.

Dr. Güllüoğlu, “Kızılay’dan kaynaklı herhangı bir enfeksiyon yok, Cerrahpaşa özelinde bir durum söz konusu. Hastane enfeksyonundan mı kaynaklandı, yoksa Cerrahpaşa’nın kan sisteminden mi kaynaklandı şu an bu araştırılıyor.” dedi.

PROF. İKİZCELİ: HASTANE ENFEKSİYONU DEĞİL

Hastane Başhekimi Profesör İbrahim İkizceli'ye göre ise bakteri, hastane enfeksiyonu değil, insan vücudunda bulunan ve antibiyotikle tedavi edilebilen bir bakteri.

Olayın ardından Kızılay'dan acil yardım istendi. Hastanede bir odaya yeni bir kan merkezi kuruldu ve acil ameliyatlar için oradan kan temin edildi.

Türkiye’de 1100 civarında hastanenin kanı Kızılay’dan aldığını belirten Genel Müdür Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Cerrahpaşa hala kendi kanını almaya devam ediyordu. Sağlık Bakanlığı ile biz bunu değiştirmeye calışıyoruz. Bu olaydan sonra da Cerrahpaşa’nın kanını biz vermeye başladık.” diye konuştu. ,

Eğer Sağlık İl Müdürlüğü onay verirse, kan bankasının tamamen dezenfekte edildikten sonra yeniden açılması bekleniyor.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:07 Eylül 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.