Canını seven böyle çalışsın!

Ofislerde çalışanlar “kendi ayakları üstünde” durmalı.

Ofislerde çalışanlar “kendi ayakları üstünde” durmalı.

calismaduzeniUzmanlar işte geçen zamanın en azından iki saatlik kısmında ayakta olmamız gerektiğini söylüyor. Artık bir ormanda yiyecek bulma peşinde koşmuyoruz, aslanlardan, çitalardan kaçmıyoruz diye sanmayın ki vücutlarımız rahata erdi. Bu kez düşman; hareketsizlik. Ama sabah 9’da bir ofise gidip bilgisayarın başına geçen ve öğle yemeği dışında akşam beşe kadar o masadan kalkmayanlar için sağlıklarını korumanın çok basit bir yolu var aslında: Ayağa kalkmak. Bu kolay formül başta kalp rahatsızlıkları, diyabet ve kanser olmak üzere pek çok hastalığa karşı önlem almanızı sağlıyor.

YAVAŞ YAVAŞ DÖRT SAATE ÇIKARIN

“Ben nasılsa spor yapıyorum, bir de çalışırken ayakta olup yorulamam” demeyin. İngiltere’de sağlık bakanlığı uzmanları geçen hafta yayımlandıkları bir yazıda diyorlar ki; “Çalışma hayatı ofiste geçenler yaptıkları spordan bağımsız olarak günün en az iki saatini ayakta geçirmeliler. Sonra bu süre yavaş yavaş dört saate çıkmalı, çünkü ideal olan işte geçirdiğiniz zamanın yarısında ayakta olmanız”. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:10 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.