Büyükanne hastanede susuzluktan öldü

İngiltere’nin Kent bölgesinde, gözündeki glokom hastalığının tedavisi için giden Maidstone Devlet Hastanesi’nde Edna Thompson (85), yeterince su verilmemesi sonucu öldü.

Kadının dehidrasyona neden olan ilaç tedavisi sonrası böbreklerinin iflas ettiği fark edildi. Thompson, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ŞİKÂYET ETTİ AMA...

Çocukları, Thompson’ın tedavisi süresince susuzluktan şikâyet ettiğini, ancak yaşlı kadına dehidrasyona yol açan bir ilaç tedavisi uygulandığı için, görevli hemşirenin, “Daha fazla su verirsem hasta yatağını sık sık ıslatır, buna gerek yok” dediğini belirtti. Yaşanan korkunç olay nedeniyle Thompson Ailesi’nden özür dileyen hastane yetkilileri, ‘altını ıslatır’ diye yaşlı kadına su vermeyi reddeden ve ismi açıklanmayan hemşirenin görevden uzaklaştırıldığı ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:15 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.