Bütün dişlerini kendi çekti

Körfez Savaşı'ında sağlık çalışanı olarak görev yapan Ian Boynton, diş hekimine parası yetmediği için 13 dişini kendi çekti.

Körfez Savaşı'ında sağlık çalışanı olarak görev yapan Ian Boynton, diş hekimine parası yetmediği için 13 dişini kendi çekti.

disleriicektiBoyton'ın hikayesi İngiltere'deki birçok hastayla ortak... Zira NHS (National Health Service) isimli devletin sağladığı sağlık sigortası, diş tedavisini karşılamıyor. Bunun için hastalar büyük meblağlar ödeyerek özel hekimlerin kapısını çalmak zorunda kalıyor. Boynton en son 2003 yılında orduya bağlı bir diş hekimine gittiğini, o günden bu yana da hiç diş hekimine gidemediğini belirtiyor. 12 yıldır diş sorunu yaşayan Boynton bugüne dek yaklaşık 30 dişçinin kendisini tedavi etmeyi reddettiğini belirtiyor. Bunun üzerine Boynton çözümü, birçok diş hastası İngiliz gibi 5 euro'nun altında satılan ve kendi kendinize dolgu yapmanızı sağlayan sağlık kitinde bulmuş. Ancak Boynton ağrımaya devam eden 13 dişini kerpetenle kendi çektiğini belirtiyor. BBC TÜRKÇE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:09 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.