Bunları bol ye! Tuz ve şekerden uzak dur

2015’te ölüm sebepleri arasında birinci sıraya çıkması beklenen kanser için, uzmanlar özellikle sigara, obeziteye karşı önlem alınmasını ve dengeli beslenmeyi öneriyor.

2015’te ölüm sebepleri arasında birinci sıraya çıkması beklenen kanser için, uzmanlar özellikle sigara, obeziteye karşı önlem alınmasını ve dengeli beslenmeyi öneriyor.

sebzetuketTüm kanser türlerinin üçte birinin sebebinin sigara olduğunu söyleyen ve Türkiye’de kanser görülme sıklığının arttığı uyarısında bulunan tıbbi onkolog Prof. Dr. Başak Oyan Uluç, “2015 yılında ölüm sebepleri içinde kanser birinci sıraya çıkacak” dedi. Uluç’un kanserden korunma önerisi ise; sağlıklı beslenme, egzersiz, sigara ve alkolden uzak durma. ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ nedeniyle kansere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeditepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Başak Oyan Uluç, Türkiye’de her yıl 175 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu söyledi. 2002’de ölümlerin yüzde 12’si kanserden iken, 2012 itibarıyla ölümlerin yüzde 21’inde sebebin kanser olduğunu dile getiren Uluç, “Kanser sıklığındaki artışın en önemli 3 sebebi, yaşlı nüfustaki artış, tütün kullanımı ve obezite. Tüm kanser türlerinin üçte birine sebep ise sigara. Türkiye’de erkeklerde en sık akciğer, prostat ve mesane kanseri görülüyor. Kadınlarda ise sırasıyla meme, tiroid ve kolorektal kanserleri en sık görülenler arasında yer alıyor” değerlendirmesini yaptı. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Şubat 2014Yayınlanma Tarihi:21 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.