Bunlardan birine uyuyorsanız kovulacaksınız!

Çalıştığınız yerde tüm düzeninizi kurmuşken bir anda kovulabilirsiniz. Ancak kovulup kovulmayacağınızı aşağıdaki maddelere bakarak anlayabilirsiniz. İşte kovulmaya işaret eden 8 madde.

Çalıştığınız yerde tüm düzeninizi kurmuşken bir anda kovulabilirsiniz. Ancak kovulup kovulmayacağınızı aşağıdaki maddelere bakarak anlayabilirsiniz. İşte kovulmaya işaret eden 8 madde. PERFORMANSINIZ KÖTÜ

Her zaman başarılı olamazsınız, Şirketler, ekipleri normalden daha hızlı koşturmak için performans hedeflerini biraz eli bol verirler. Dolayısıyla arada sırada tökezlemeniz kadar doğal bir şey yok. Ama başarısızlığınız kronik hale geldiyse dikkat!

kesinkovulacaksinizSÜREKLİ GEÇ KALIYORSUNUZ / MAZERETSİZ İŞE GİTMİYORSUNUZ

Arada sırada işe gelirken geç kalınabilir. Ancak bu durumu alışkanlık haline getirmişseniz sıkıntılara hazır olun.

EKİPLE İYİ GEÇİNEMİYORSUNUZ

Çalışma arkadaşlarınızdan hoşlanmasanız da onlarla koca bir 10 saat geçiriyorsunuz. İlişkilerinizi iyi tutun. Kötü ilişki kötü iletişimsizlik demektir. Bu da başarısızlığa yol açar.

İŞLERİ ZAMANINDA BİTİREMİYORSUNUZ

Yapılacak olan işlerde ağır kalıyorsanız ve diğer çalışma arkadaşlarınız kadar hızlı değilseniz yöneticinizin gözüne batıyorsunuz demektir.

İŞ YERİNDE UYGUNSUZ HAREKETLERDE BULUNUYORSUNUZ

Halk arasında 'Yaymak' olarak tabir edilen, kişisel zevklerinize iş yerinde çok vakit harcadığınız zamanlar ya da ofise alkollü gelmek, kesin olarak kovulacağınız anlamına gelir.

ÖZGEÇMİŞİNİZDE YALAN SÖYLEDİNİZ

Örneğin Çince bilmediğiniz halde 'Evet, anadilim gibi Çince biliyorum' dediyseniz yandınız...  konuyla ilgili başı çok ağrımış onlarca profesyonelin örnekleriyle dolu.

İŞİNİZLE İLGİLİ YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Yapmadığınız bir işi yapmışsınız gibi göstermek bazen sıkıştığınızda kullandığınız yollardan biri. Ama bunu yaparken kendimizi ne kadar büyük bir riskin altına soktuğumuzu çoğu zaman bilmiyoruz. Ortaya çıkarsa yöneticinizle aranızdaki tüm güven bağı kopabilir, sonucu da pek iyi olmaz...

YÖNETİCİNİZİN TALİMATLARINA UYMUYORSUNUZ

İş hayatı belirli bir hiyerarşi dahilinde ast-üst ilişkisiyle yönetilen bir organizasyon yapısı içerir. Yani şirketin öncelikleri, size yöneticiniz tarafından aktarılır ve siz bu önceliklere göre iş planınızı yapmakla yükümlüsünüz. Eğer yöneticinize uymuyorsanız, yeni iş aramaya başlayın... Unutmayın, bir şirkette çalışmak sadece şirkete değil, size de sorumluluk yükler. Siz belli bir kira karşılığında beyninizi veya emeğinizi şirkete kiraya veriyorsunuz, karşılığında her ayın belli gününde kiranızı alıyorsunuz. Eğer şirketin, sizin o kirayı hak ettiğinize dair güveni sarsılırsa, sözleşmenizi iptal eder, kiralar yatmamaya başlar. Bu riski alabilecek misiniz? HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:03 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.