Bu yiyecekler çocuklar sakinleştiriyor

Dilimlenmiş yiyecekler, çocukların masada daha sakin olmasını sağlıyor.

Dilimlenmiş yiyecekler, çocukların masada daha sakin olmasını sağlıyor. cocukyemekDilimlenmiş ya da kesilmiş yiyecek verilen çocukların, yemek masasında daha sakin olduğu ortaya çıktı. ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden bilim adamlarının 6-10 yaşındaki çocukların katılımıyla yaptığı araştırma, elma, mısır koçanı ve tavuk budunun bütün halde verilmesi durumunda çocukların daha huzursuz ve saldırgan olduğunu gösterdi.

Saldırganlığın, yüz ifadesinden gelen geribildirimin duyguları etkilediğini, yüz hareketleri ile ilişkili duyguları harekete geçirdiğini ileri süren yüz geribildirim hipotezinden kaynaklandığını belirten bilim adamları, bütün haldeki yiyecekler ısırılırken yüz kaslarının aldığı halin duyguları etkiliyor olabileceğini vurguladı. Sonuçları “Eating Behaviors” dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Brian Wansik, ebeveynlere, yemek masasında sakin ve hoş vakit geçirebilmek için çocukların yiyeceklerini parçalara ayırma tavsiyesinde bulundu. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:07 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.