Bu vitaminler mutluluk veriyor!

Mutluluk veren vitamin hangisi? İşte cevabı.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre sizi mutlu edecek, keyfinizi yerine getirecek vitamin, D vitamini. Bu vitaminin eksikliğinde depresyondan kemiklerde güçsüzlüğe kadar pek çok sorun yaşayabilirsiniz.

Bu vitamini almanız için en büyük kaynağınız güneştir. D vitamini kalsiyum ve fosfor emilimini düzenleyerek kemiklerin ve dişlerinizin güçlenmesini sağlar. Kemikleri gelişmekte olan bebekler ve çocuklar için bu sebeple çok önemlidir. Fosfor seviyesini düzenler. Depresyon, kanser ve kalp hastalıklarına karşı D vitamini sizi korur.

Eksik olduğu durumlarda kemikleri zayıflatır, kalp ve damar hastalıklarına sebep olur. Çocuklarda astım riski yaşlılarda ise algılama bozukluğuna sebep olabilir. Fazla olduğu durumlarda ise vücudun gereğinden fazla kalsiyum emmesine sebep olur. Mide bulantısı, kusma, kabızlık, iştah kaybı, zayıflık ve kilo verme gibi yan etkileri olabilir. Varolan sağlık sorunlarını tetikleyebilir.

Temel kaynağı güneş olsada yağlı balıklar, istiridye, balık yağı, yumurta, yiyerekD vitamini eksikliğini engelleyebilirsiniz.

İlaç gibi meyve sularıHastalıklardan korunmak için vitaminlerini meyvelerden alan, tadı da bir o kadar güzel olan meyve sularını tüketebilirsiniz. Sabahları içtiğiniz bir bardak meyve suyu ile gün boyu zinde kalabilirsiniz.

İşte size şifa niyetine en sağlıklı meyve suları...

DOMATES SUYU

Damarları yumuşatır, kan akışını yavaşlatır. Safra ve böbrek taşı problemi olanlar bol bol domates suyu içmesi düşürülmesi için fayda sağlayacaktır. İçinde bulunan C vitamini, E vitamini, potasyum ve az miktarda tuz sayesinde kan basıncını düzenler. Boşaltım sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Cildi tazeler. Kansere karşı korumaya yardımcıdır.

PORTAKAL SUYU

C vitamini deposudur. Hastalıklarla savaştığı için kışın bol bol içilmelidir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta kılcal olmak üzere damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Bağırsak faaliyetlerini ve kan şekerini düzenler.

HAVUÇ SUYU

İçinde bütün vitaminleri bulunduran havuç suyu aynı zamanda  protein, sodyum, manganez, potasyum, çinko, fosfor maddeleride bulundurur. Kolestrol seviyesini düzenler. Kansere sebep olabilecek bir çok yabancı maddeyi vücuttan uzaklaştırır. A ve E vitamini anne karnındaki bebekler için çok önemlidir bu yüzden hamile kadınlar bol bol içmelidir. Alzheimer hastalığının da önlenmesine yardımcı olur.

ÜZÜM SUYU

Üzüm suyu kan yapıcıdır. Bağışıklık sistemini düzenleyerek vücudu hastalıklara karşı korur. İçerisinde A,B ve C vitaminleri, demir ve potasyum bulunur. Kanser hücrelerinin  oluşumunu engeller. Cildin yaşlanmasını da engellediği rivayet edilir, bu yüzden kadınların güzelllik sırrıdır.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Mart 2018Yayınlanma Tarihi:20 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.