Bu özellikler sadece sıkıcı insanlarda!

Çevresinde sıkıcı bulunan insanların çoğu, günlük hayatta etrafındakiler tarafından fark edilen davranışları sıkça tekrarlıyor.

Bir süredir sadece internet üzerinden yayın yapan İngiliz Independent gazetesi, sıkıcı görülen insanların 15 özelliğini inceledi:

DENGELİ SOHBETLER GERÇEKLEŞTİREMEZLER

Sıkıcı olarak görülen insanlar sohbetlerinde genellikle dinlemeyle konuşma arasında bir denge tutturamazlar. Ya çok konuşup karşı tarafı az dinlerler, ya da az konuşup veya hiç konuşmayıp sadece karşı tarafı dinlerler.

KARŞISINDAKİ KİŞİNİN BEDEN DİLİNİ ÖNEMSEMEZLER

Sıkıcı insanlar sohbet sırasında karşısında bulunan kişinin beden diline önem vermezler. Sıkıcı insanlar konuşmaları sırasında, karşısında bulunan kişinin nezaketen kafa salladığını ve onu dinlendiğini anlamazlar.

DİĞER İNSANLARI GÜLDÜRMEZLER

Mizahın bilişsel esneklik gösterdiğini belirten uzmanlar, bunun bir olayı farklı bakış açılarıyla değerlendirme yeteneği olduğunu açıklıyor. Sıkıcı insanların bu özellikten yoksun olduğu iddia ediliyor.

SIKICI BİR TOPLANTIDA NASIL İLGİLİ GÖZÜKÜLÜR?

Sıkıcı insanların ortak özelliklerinden biri aşırı tedbirli olmalarıdır. Sohbet sırasında fazla konuşmayan sıkıcı insanlar, kendilerine gelen sorulara da, "Bilmiyorum, sanırım öyledir" gibi cümlelerle cevap verir.

SOHBET SIRASINDA SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMAZLAR

Sıkıcı insanların ortak özelliklerinden biri aşırı tedbirli olmalarıdır. Sohbet sırasında fazla konuşmayan sıkıcı insanlar, kendilerine gelen sorulara da, "Bilmiyorum, sanırım öyledir" gibi cümlelerle cevap verir.

HER ZAMAN AYNI ŞEYLERİ YAPARLAR

İş çıkışlarında ve hafta sonlarında aynı rutini tutturan insanlar, "sıkıcı insan" kategorisine giriyor. Yeniliğin insanları daha mutlu etme ihtimali nedeniyle, insanlar sürekli aynı şeyleri yapmaktansa farklı aktivitelere yönelerek daha mutlu olabiliyor.

KENDİ FİKİRLERİ YOKTUR

Etrafındaki dünyayı eleştirel düşünmeyen insanların sohbetlerde fazla konuşmadığı ortaya çıkıyor. Uzmanlar bu tarz insanların genel olarak sınırlı bir bakış açısıyla olaylarla yaklaştığını açıklıyor.

İYİ HİKAYE ANLATAMAZLAR

İlgi çeken insanların, eğlenceli hikayeler anlatabildiği ortaya çıkıyor. 2016'da yapılan bir araştırmada, kadınların iyi hikaye anlatabilen erkekleri daha cazip bulduğu belirtiliyor.

YENİ BİR ŞEYLER SUNAMAZLAR

İnsan beyni üzerine yapılan araştırmalara göre beyin daima yenilik arar. Eğer sohbetlerde karşıdaki tarafa yeni bir şeyler sunularak harekete geçirilmezse, karşıdaki kişi bir süre sonra sıkılacaktır. Sıkıcı insanların genel olarak bunu başaramadığı ve sohbetlerinde yenilik katamadığı görülmektedir.

OLAYLARA KARŞI TARAFIN BAKIŞ AÇISIYLA BAKAMAZLAR

Duygusal zekaları düşük olan sıkıcı insanlar, sohbetin karşı taraftaki kişi için nasıl geçtiğini anlayamazlar. Kendilerini başkalarının yerine koyamadıkları için de sohbet edilmek istenmezler.

SOHBETE BAŞKALARINI DAHİL ETMEZLER

Sıkıcı insanlar konuşmalarında sadece kendi problemlerinden bahsederek, aşırı detay vererek, sohbete başkalarının girmesine de engel olurlar.

DOĞAÇLAMA SOHBET YAPAMAZLAR

Sıkıcı insanlar genel olarak, konuşmaları için hazırlanmış belli bir metine sadık kalırlar ve bundan ayrılamazlar. Uzmanlar iyi sohbet edebilen kişilerin konuşmalar tıkandığından sözü karşı tarafa atarak sohbeti kurtardığını belirtiyor.

SES TONLARI MONOTONDUR

Monoton ses tonuyla konuşan bir kişi "sıkıcı" kategorisine giriyor. Monoton bir ses tonuyla konuşan insanların ne zaman sinirlendiği ya da heyecanlandığı anlaşılamaz.

SÜREKLİ OLUMSUZ DÜŞÜNÜRLER

Uzmanlar, olaylara sürekli olumsuz tarafından yaklaşan kişilerin sıkıcı olduğunu ve bu kişilerin mağdur zihniyetiyle yaşadığını belirtiyor.

KENDİLERİNİ TEKRAR EDERLER

Aynı hikayeyi defalarca tekrarlayan kişilerin sıkıcı olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin ayrıca konuşurken de aynı kelimeleri tekrarlaması da onları son derece sıkıcı kılıyor.

DAİMA SIKILIRLAR

Sıkıntının iki yönlü olduğu belirtiliyor. Sıkıldığını belirten insanları dinleyen kişilerin de sıkıldığı belirtiliyor. Bu nedenle de sıkıcı insanların, diğer insanların heyecanını düşürdüğü ortaya çıkıyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:02 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.