Bu belirtiler normal hastalık sanılıyor

Kanser belirtileri normal hastalık sanılıyor.

Kanser belirtileri normal hastalık sanılıyor.

kanserhastalikUzmanlar, çocukluk çağı kanserleri belirtilerinin, normal olarak kabul edilen diğer çocukluk hastalıklarıyla büyük benzerlik gösterdiğine işaret ederek, çocuğu düzenli kontrol eden doktorun alandaki deneyiminin önem taşıdığını belirtti. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Canpolat, yaptığı yazılı açıklamada, çocukluk dönemi kanser belirtilerini, "2 haftadan uzun süren sebebi bilinmeyen ateş"in, "7 günden uzun süren kusma", "kabızlık sorununun 1 aydan fazla sürmesi", "dizden yukarıda morluk olması", "burun ve diş eti kanamalarının eşlik ettiği morluklar oluşması", "lenf bezinde şişlik görülmesi, "bacaklarda ağrı" olarak sıraladı.

EN SIK ÇOCUKLUK KANSERİ AKUT LÖSEMİ

Çocukların büyüme döneminde en sık karşılaştıkları kanser türünün, akut lösemi olduğuna değinen Canpolat, çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 25-30'unu oluşturan akut löseminin 2 ile 5 yaş arasında ortaya çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Canpolat, büyüme döneminde löseminin dışında en sık merkezi siniri sistemi tümörlerine rastlandığını, daha sonra sırasıyla böbrek üstü bezi tümörü olan nöroblastom böbrek tümörü olan Wilms tümörü, yumuşak doku kanserleri ve Hodgkin dışı lenfomaların yer aldığını anlattı. Çocukluk çağı kanserleri belirtilerinin, çoğu zaman bu dönemde yaşanan ve normal olarak kabul edilen diğer çocukluk hastalıklarıyla büyük benzerlik gösterdiğine dikkati çeken Canpolat, çocuğu düzenli olarak kontrol eden doktorun alandaki deneyiminin önem taşıdığını vurguladı. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:10 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.