Boyun tutulmasında yapmanız gereken 6 müdahale

Evde kendiniz uygulayabileceğiniz uygulamalar ile boyun tutulmasından kurtulabilirsiniz. Boyun tutulmasına iyi gelebilecek önerileri ise bu listemizde bulabilirsiniz.

BOYUN EGZERSİZLERİ YAPIN

Evde 15 dakika ayırarak yapılabilecek egzersizler ile boyun tutulmasını hafifletebilirsiniz. Boyun egzersizlerini şu şekilde yapabilirsiniz; 10 tekrar olacak şekilde boynunuzu öne doğru eğerek çenenizi göğsünüze değdirin, daha sonrasında boynunuzu sola ve sağa olacak şekilde 10'ar kez yana doğru yatırın. Yine aşırı yavaş bir şekilde kafanızı sağa ve sola 10'ar tekrar olacak şekilde çevirin. Bu hareketleri yaparken yeni sakatlanmalara sebebiyet vermemek için yavaş olmaya özen gösterin.

SOĞUK KOMPRES YAPIN

Laktik asit birikimini dağıtmak için etkili bir tedavi olan soğuk kompres yöntemini boynunuza uygulayabilirsiniz. Soğuk kompres torbasını sorunlu bölgeye 15-20 dakika boyunca tutun. Bir süre sonra ağrıda hafifleme olduğunu fark edeceksiniz.

SICAK KOMPRES YAPIN

Soğuk kompres ile sorunlu bölgedeki laktik asidi dağıttınız; sıra geldi kasları gevşetmeye. Soğuk kompresi uyguladıktan sonra sıcak kompres uygulamak oldukça yararlıdır. Fakat bunu ardı ardına yapmamaya özen gösterin. Soğuk kompresi uyguladıktan bir gün sonra sıcak kompresi uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres torbasını 15-20 dakika boyunca uygulayın ve 2 saat ara verdikten sonra tekrar uygulayın. Eğer bir sıcak kompres torbanız yok ise bunu sıcak duş ile de yapabilirsiniz.

KAS GEVŞETİCİ KREMLER UYGULAYIN

Birçok kas gevşetici krem eczanelerden reçetesiz bir şekilde alınabiliyor. Eczacınıza danışarak sizin için en uygun olanı satın alabilirsiniz. Kremi uygularken boynunuzu zorlamayın. Kremi uyguladıktan sonra sıcak kompres uygulamak veya sıcak havlu kapatmak boynun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacaktır.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:08 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.