Böyle doğdu ama...

Böyle doğdu ve 3 yıl sonra ameliyatla yüzü düzeltildi.

Böyle doğdu ve 3 yıl sonra ameliyatla yüzü düzeltildi.

boyledogduama3 yaşındaki Yahya El Jabaly gözleri ve burnu olmadan, yüzünün orta yerinde bir boşluk ile dünyaya geldi. Küçük çocuğun üst çenesinde de yapısal bozukluklar vardı. Ailesi yıllarca onu dışarı çıkarmadı. Neredeyse hiç arkadaşı olmadı. Ancak durumu bir gün az sayıdaki arkadaşlarından bir tanesinin babası tarafından Facebook'a taşındı. Yahya'nın fotoğrafının altında durumu yazılıydı ve yardım isteniyordu. Milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı. Yahya'ya el uzatan kişi ise çok uzaklardan, Avustralya'dan bir kadın oldu.

YAHYA İLE AYNI YERDE DOĞDU

Fatima Baraka isimli kadın meme kanseriyle mücadele ediyordu ve daha ilginci ise Yahya'nın yaşadığı köye komşu bir köyde dünyaya gelmişti. Önce günlerce onu ameliyat edecek bir doktor aradı. Ardından Fas'a uçtu ve Yahya'yı gördü. Sonrasında onu Melbourne'e getirdi ve ameliyat edilmesini sağladı.

"DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ YAŞAMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK"

Fatima Baraka, "Onun da diğer çocuklar gibi güzel ve parlak bir geleceği olmaması için hiçbir neden yok. Şimdi normal bir çocuk gibi görünüyor ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor." diyor. Onu ilk gördüğünde biraz şok olduğunu ancak bu küçük çocuğa karşı farklı, tuhaf bir aşk hissettiğini söyleyen Baraka, Yahya'nın çok iyi bir potansiyeli olduğunu belirtti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.