Boşanmış baba paketi

Çocuklarını göremeyen boşanmış babalar için yasal düzenlemeler belirlendi.

Çocuklarını göremeyen boşanmış babalar için yasal düzenlemeler belirlendi.

“Sadece kadınların bakanı değilim” diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in geçen hafta çocuklarını göremeyen boşanmış babalarla yaptığı toplantıdan sonra, sorunların çözümüne ilişkin Adalet Bakanlığı uzmanlarıyla birlikte yasal düzenlemeler belirlendi.Buna göre, mahkeme kararına rağmen çocuklarını göremeyen babalardan, bu hakkı kullanmak için icraya her seferinde yatırmak zorunda oldukları 300 lira alınmayacak. Çocuğu belirtilen zamanda göstermeyen kişilerin eyleminin Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak düzenlenmesi sağlanacak. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemeler önümüzdeki dönemde TBMM’ye gönderilmesi beklenen çocuk hakları ve çocuk istismarı paketine monte edilecek.

AİLENİZLE MUTLU OLMANIN YOLLARI

ÇOCUKLAR HACİZLİ MAL MUAMELESİ GÖRÜYOR

BoşanmışBabalar Platformu’nun bakanlığa verdiği rapora göre, mahkeme kararına rağmen çocukları gösterilmeyen ebeveynlerin hafta sonları icra müdürlüklerinden, psikolog ve polis nezaretinde çocuklarını almaları gerekiyor. Çocuklar hacizli mal muamelesi görüyor. İcra Kanunu’nda hayati eşyaların haczi bile durdurulmuşken, çocuklar için “eve gidildi, çocuk alındı” kağıdı düzenleniyor. Her seferinde bu işlemler, yaklaşık 300 liralık masraf gerektiriyor. Devlet, bu işlemden yüksek gelir elde ediyor. Raporda, 1932’den beri değiştirilmeyen İcra İflas Kanunu 25’inci maddesinin, Anayasa’nın 41’inci maddesiyle Türkiye’nin de imzasının bulunduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğu iddia edildi. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Kasım 2012Yayınlanma Tarihi:23 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.