Bitki çaylarını karıştırmayın!

Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirmek içilen bitki çaylarının tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Diğer bitkilerle karıştırıldığında bitki çaylarının etkisi azalıyor. Uzmanlar çayların sade tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesinden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, özellikle kış aylarında tüketimi artan bitki çaylarının karıştırılması halinde etkilerinin azalabileceğine dikkat çekerek bir arada değil, tek tek içilmesini önerdi.

Karışık olmayan bitki çaylarını çocuk, yetişkin ya da yaşlıların günde 2 fincan tüketebileceğini belirten Gizem Köse, "Kantaron, enginar, hindiba, karabaş, civanperçemi gibi çaylar içerdikleri farklı etken maddeleri ile ilaç etkileşimlerine sebep olabilmektedir. Dolayısıyla bu gruplarda özellikle ilaç kullanan bireyler öncesinde doktoruna danışmak ve bu konuda onay almaktır" uyarısında bulundu.

Bazı karışık bitki çaylarının karaciğeri yorduğunu böylece bağışıklık sistemim güçlendirmek bir yana daha da zayıflatabildiğim belirten Köse, "Benim önerim her bitki çayırım sade olarak tüketilmesi ve boğazda ağrı var ise ılıkken bal eklenmesi yönündedir" dedi.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ocak 2018Yayınlanma Tarihi:02 Mart 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.