Beyninin hangi tarafını kullanıyorsun?

Beyninizin hangisi tarafını kullandığınızı biliyor musunuz? İşte oldukça pratik bir test...

Beyninizin hangisi tarafını kullandığınızı biliyor musunuz? İşte oldukça pratik bir test...

beyintarafHangi derslerde daha başarılıydın ? A- Türkçe, resim, sosyal, İngilizce vb. B- Fen ve matematik Hangi tip sporları yapmaktan hoşlanırsın? A- Yalnız yapılan ve bireysel sporlar B- Takım sporları Gördüğün rüyaları hangi sıklıkta hatırlarsın? A- Genelde hatırlamam B-Nadiren hatırlarım Ellerini ve mimiklerini konuşurken ne sıklıkta kullanırsın? A- Çok fazla B - Çok az İki elinin parmaklarını birbirine geçirerek kapat. Hangi elinin baş parmağı üstte kalıyor? A -Sağ B- Sol Şu an saatin kaç olduğunu tahmin et, şimdi saate bak, yanılma payın ne kadar? A- On dakikadan fazla B- On dakikadan az Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsın? A- İnsanların yüzlerini B- İnsanların isimlerini İki gözünü açık tutarak elindeki kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizala. Önce sol gözünü, sonra sağ gözünü kapat. Hangi gözünü kapatınca kalem daha az oynuyor?

A- Sağ gözümü kapatınca B- Sol gözümü kapatınca "A" LARIN SAYISI FAZLA İSE, SAĞ BEYNİ KULLANIYORSUN DEMEKTİR… Sağ beynini daha çok kullanan insanların hayal gücü oldukça gelişkindir. Sanatsal etkinlikleri çok severler ve sanatsal yönleri çok kuvvetlidir. Yazarlık onların işten çok hobileri gibidir. Düşüncelerini ve kendilerini en iyi yazarak ifade ederler. Koku ve tat alma duyuları çok fazla gelişmiştir. İçgüdülerine çok güvenirler ve genellikle yanılmazlar. Yeni şeyler üretmeye ve keşifler yapmaya bayılırlar. Subjektiftir. Durum ve olayları bir bütün olarak görür ve duyguları ile hareket ederler.

"B" LERİN SAYISI FAZLA İSE, SOL BEYNİNİ KULLANIYORSUN DEMEKTİR…

SOL beynini kullanan insanlar baştan aşağı mantık ile yaşarlar. Her durumun mantığını anlamak ve mantıklı bir yapıya oturtmak isterler. Sınıflandırma onlar için çok önemlidir. Genellikle planlı ve programlı çalışırlar. Organize olmak onlar için çok önemlidir. Analitik düşünürler ve matematiksel işlemler onlar için tam bir eğlencedir. Dillerini çok iyi kullanırlar ve ikna kabiliyetleri çok gelişmiştir. Durumları ve olayları parçalara ayırarak incelerler. Çalışma şekli her zaman belli bir sistem içerisinde ve disiplinlidir. Olaylara objektif yaklaşarak duygularını kontrol altına almayı becerebilirler. PEMBENAR

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:23 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.