Beynin haritasını yeniden çizen buluş

ABD'deki Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uzmanlar tesadüfen beyinle ilgili önemli bir keşfe imza attılar.

ABD'deki Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uzmanlar tesadüfen beyinle ilgili önemli bir keşfe imza attılar. beyinbeyinAraştırmalara göre vücudumuzdaki lenf sisteminin kaynağı bugüne kadar bildiğimizin aksine "beynimiz" olduğu ortaya çıktı. Araştırmacı Antoine Louveau, mikroskopta beyni incelerken orada olmaması gereken bir şey gördü: Lenf damarı. Alzheimer'dan otizme birçok hastalığa ışık tutabilecek bu keşifle ayrıca MS hastalarının immün sisteminin neden zaman zaman zayıfladığı gibi birçok başka soruya da yanıt oldu.

İlk önce fareler üzerinde yapılan araştırma Nature dergisinde yayınlandı. Ancak bu damarların insanlarda da olduğunun kabul edilmesi için araştırmanın başka uzmanlar tarafından tekrarlanması gerekiyor. BBC TÜRKÇE  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.