Beyin tümörü yüzünden 100 kiloya çıktı

Lizzie Denison-Ward hayatı boyunca hiç kilo sorunu yaşamamıştı ve 57 kilonun üstüne çıkmamıştı. Ancak 20 yaşındaki genç kız 2 yıl önce aniden kilo almaya başladı.

Genç kız bunu internette araştırınca beyninde tümör olduğuna kanaat getirdi ancak arkadaşları dahil etrafındaki hiç kimse bunun tümör olduğuna inanmıyordu. Aynı şeyleri yemesine rağmen kilo almaya devam edince doktorlar metabolizmasının yavaşladığını ve daha iyi bir beslenme programı edinmesi gerektiğini söylemişti.

Günde sadece 1000 kalori almasına rağmen 10 beden büyüdü ve 102 kiloya çıktı. Genç kız yaşadığı belirtileri ise internette aratınca ortaya başka bir boyutu çıktı. Belirtiler Cushing Sendromu'nu gösterince MR çektiren genç kadının beyninde bir tümör keşfedildi. Hormonlarını bozan tümör aynı zamanda onun kilo almasına da neden oluyordu.

BEYİN TÜMÖRÜ NASIL KİLO ALIMINA NEDEN OLUYOR?

Hipofiz bezinde bezelye büyüklüğünde bir tümörü olan genç kadın hızla kilo almıştı. Cushing Sendromu olarak da bilinen tÜmör çok fazla kortizol denilen stres hormonu ürettiği için buna neden oluyordu. Cushing Sendromu'nun bir diğer belirtisi ise deriyi inceltmesi, yara ve çatlak izlerini derinleştirmesi, vücutta yağ depolanmasına neden olması. 50 binde 1 insanı etkileyen sendrom eğer tedavi edilmezse yüksek kan basıncına, dolayısıyla da kalp krizi ve inmeye neden olabilir.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:16 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.