Beyin kendi yolunu kendi oluşturacak

Üsküdar Üniversitesi, Türkiye’yi G20 Zirvesi’nde temsil eden ilk ve tek Türk üniversitesi oldu. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, G-20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen N20 hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Değerlendirmesinde G-20’ye eşlik eden Neuroscience20 programında dünyadaki Nörobilim politikalarının daha çok konuşulduğunu söyleyen Tarhan, yapay zekâ uzmanları, bilgisayar mühendisleri, nörobilimciler, davranış bilimcileri, psikologlar ve psikiyatristin bir araya gelip ekip oluşturduklarını ve bu ekiplerin ciddi çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Bilimdeki gelişmeler açısından dünya çok ilginç bir yere gidiyor

Tarhan, G-20 kapsamında yapılan çalışmalara örnek verdiği açıklamasında Hiroşima Üniversitesi’nden bir akademisyenin yaptığı çalışmayı örnek vererek şu ifadeleri kullandı:

“Kök hücreleri yüksek yer çekimi olan yani dünyadaki yer çekiminin iki üç katı olan yerde petri kutularında kök hücrelerin hızla ürediğini görmüşler. Ve bunun üzerine artık Parkinson, Alzheimer ve şizofreni de kök hücre ekecekler. Beyin kendi yolunu kendi oluşturacak.”

Kişinin hasarlı hücrelerini kişinin kendi kök hücreleriyle tedavi etmeleri gibi çalışmaların olduğunu ifade eden Tarhan, bilimdeki gelişmeler açısından dünya çok ilginç bir yere gidiyor dedi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Temmuz 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.