Beyin araştırmacıları Miami’de buluşuyor

Beynin bilinmeyen sırlarının, Otizm, Şizofreni, Parkinson, Alzheimer gibi önemli hastalıkların araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi için ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain İnitiative (Beyin İnisiyatifi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, ABD’nin Miami kentine çıkarma yapacak.

Üniversiteden 16 uzman, Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği’nin (SBMT) 13’üncü yıllık toplantısına katılarak, beyin görüntüleme ve son dönem tedavi yöntemleriyle ilgili sunumlar yapacak.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin’in başkanlık edeceği ekipte yer alan Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Yrd. Doç. Dr. Murat Demirer, Doç. Dr. Serhat Özekes, Doç. Dr. Barış Metin, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ünübol, Yrd. Doç. Dr. Türker Ergüzel, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Tan, Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver ile Dr. Mahir Yeşildal toplantıda birer sunum yapacak. Prof. Dr. Sinan Canan ile Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten ise posterle toplantıya katılacak. Uzmanlar, psikiyatride yeni yöntemlerden nöropsikiyatrik hastalıklarda rTMS (Tekrarlı transkraniyal manyetik simülasyan) yöntemine kadar birçok konudaki bilgi ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşacak.

SINIRLARIN KALDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Üsküdar Üniversitesi, Miami’de 8-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak toplantıda stant da açacak. Üniversite, burada düzenleyeceği etkinliklerle, hem Türkiye’de beyin haritalama konusunda yapılan çalışmaları anlatacak hem de Üsküdar Üniversitesi’nin bu alandaki çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirecek. 500’ü aşkın bilim insanının katılacağı toplantıda, fen, mühendislik, sanat ve tıp bilimleri arasındaki sınırların kaldırılması ve beyin konusunda multidisipliner bir yaklaşımla bilgi alışverişinde bulunulması hedefleniyor.

Üsküdar Üniversitesi, geçen yıl 2’nci G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi’ni düzenlemiş ve sonuç bildirgesini de 15 Kasım’da, G20’nin düzenlendiği Antalya’da dünya liderleriyle paylaşmıştı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği (SBMT) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Tarhan da beynin sırlarını çözmek için disiplinler arası işbirliği yoluyla sınırları aşmanın zorunlu olduğunun altını çizmişti.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.