Beyin Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci

Beyin ameliyatları sonrasında hastalar çeşitli nedenlerden dolayı kendilerini rahatsız hissedebilmektedirler.

Bu sorunun en önemli nedeni ise beyinde yer alan tümöre bağlı olarak bir ödem oluşması ve bu ödemin kafa içine baskıda bulunmasıdır. Bu durum kafada devam eden ağrılara neden olabilmekte ve hasta kendisini rahatsız hissedebilmektedir. Ancak bu durum ameliyat sonrasında sürekli olarak devam eden bir soruna dönüşmeyecektir. Ameliyattan birkaç gün sonra bu ağrılar azalmaya başlayacak ve hasta kendisini daha rahat hissedebilecektir. Yani beyin ameliyatı sonrasında iyileşme sürecinde hastalar birtakım sorunlar yaşayabilmektedirler ancak bu sorunların çoğu zamanla geçecektir.

Ameliyat Sonrasında Yapılması Gerekenler

Beyin ameliyatı sonrasında hastaların hazırlıklı olmaları gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumları ise kısaca şöyledir; Ameliyat sonrasında hastalar baş dönmeleri, çift görme sorunları, baş ağrıları, vücutlarının bazı bölümlerinde hissizlikler yaşayabilmektedirler. Bunlarla beraber hastaların kullanmaya devam ettikleri bazı ilaçlar da olacaktır. Bu ilaçların bir kısmı bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Örneğin hasta iştah değişiklikleri yaşayabileceği gibi uykuya fazla meyil hissedebilir. Bunlara ek olarak hasta kendisini bir süre yorgun hissedebilir ki beyin hasarından sonra bu durum da beklenen bir şeydir.

Bu Süreçte Hasta Yakınlarını Bekleyen Durumlar Nelerdir?

Yukarıda değinmiş olduğumuz noktalara karşı hasta yakınlarının kendilerini hazırlamaları çok önemlidir. Hastalara karşı sabırlı olmak, onları bu süreçte desteklemek ve bu sürecin geçici olduğunun bilincinde olmak hasta yakınlarına çok yardımcı olacaktır. Hastanın gerekli muayenelerinin yapılması için onunla ilgilenmek, iyileşme sürecinde ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve destek vermek hastayı motive edecek ve iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mart 2019Yayınlanma Tarihi:27 Mart 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.