Beslenme alışkanlığı yaşlılarda hafızayı etkiliyor

Beslenme alışkanlığının yaşlıların zihinsel beceri ve hafızasını etkilediği belirlendi.

ABD'nin Oregon Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma,  kanında yüksek düzeyde vitamin ve Omega 3 yağ asitlerinin bulunduğu yaşlı  kişilerin zihinsel becerilerinin ve hafızasının daha iyi olduğunu ayrıca  beyinlerinin hacminin küçülmediğini gösterdi. Bilimadamları bu araştırmanın, beslenme alışkanlığını görmek amacıyla  kandaki vitamin düzeyini belirlemek için kan değerlerinin incelendiği ilk  araştırmalardan biri olduğunu vurguladı. Araştırmaya imza atanlardan Maret Traber, kanında yüksek oranda B, C, D  ve E vitaminleri ile Omega 3 bulunan kişilerin ruh ve beden sağlığının olumlu  yönde etkilendiğini belirtti.

Araştırmacılardan Gene Bowman da bu sonuçlara göre beslenme alışkanlığını  değiştirerek kişilerin Alzheimer hastalığında görüldüğü gibi beyin hacminin  küçülmesi riskini azaltabileceğini, hafızalarını koruyabileceklerini ifade etti.

"Neurology" dergisinde yayımlanan araştırmaya ortalama 87 yaşında 100'den  fazla kişi katıldı.

REUTERS  


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:31 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.