'Bekaret testi kadınlık gururuna da aykırı'

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz ay bir el kitapçığı yayınlayarak, bazı ülkelerde kadınlara uygulanan bekaret testinin hiçbir tıbbi doğruluğu olmadığını ve bunun hemen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz ay bir el kitapçığı yayınlayarak, bazı ülkelerde kadınlara uygulanan bekaret testinin hiçbir tıbbi doğruluğu olmadığını ve bunun hemen kaldırılması gerektiğini söyledi. bekarettestiDSÖ'nün, Birleşmiş Milletler Kadın Fonu (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA) ile işbirliği içinde yayınladığı kitabın başlığı “Partneri Tarafından Şiddet veya Cinsel Şiddete Maruz Bırakılmış Kadınlar için Sağlık Bakımı.”

"KADINLIK GURURUNA DA BİLİMSELLİĞE DE AYKIRI"

Bu testin her şeyden önce "Kadınlık gururuna, kadın haklarına" aykırı olduğunun belirtildiği kitapta uygulanan bu testin kadınların bekaretlerini kanıtlamadığını çünkü bunun bilimsel bir gerçekliğinin olmadığı belirtildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Liesl Gernholtz "Bu testler tamamen değersiz. Dünyadaki tüm sağlık otoriteleri ayrımcılığı yok etmek amacıyla bu testi uygulamayı bırakmalı" dedi. DSÖ’nün el kitabı cinsel şiddete maruz kalan kadınlara tıbbi yaklaşım konusunda önemli bir kılavuz olma niteliğini taşıyor. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:10 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.