Bedene dair beş yanlış algı

Kadında kum saati vücudundan, erkekte memenin gerçek kökenine insan vücuduna ilişkin yanlış algılar…

KİLOLULARIN METABOLİZMASI DAHA MI YAVAŞ?

Kasların yağdan üç kat daha fazla enerji harcadığı doğrudur; ama diğer organları oluşturan hücreler enerjiye daha açtır.

Kilolu insanların iç organları da büyüktür; zayıflara oranla daha fazla hücreleri vardır. Bu ise daha fazla enerji tüketilmesi, metabolizmalarının daha hızlı olması demektir.

İnsanlar, elma vücutlu ve armut vücutlu olanlar diye ikiye ayrılır. Elma vücutlularda yağlar karın kısmında toplanmışken, armut vücutlularda kalça ve bacakların üst kısmındadır.

Eskiden elma vücutlularda karın kısmındaki yağın enflamasyona yol açan, tansiyonu yükselten ve insülin direncine neden olan kimyasallar salgıladığı, bu nedenle kalp hastalıkları ve diyabet risklerinin daha fazla olduğu sanılıyordu.

Kalçalardaki yağın ise zararsız olduğu düşünülüyordu. Ancak California Üniversitesi’nde yapılan son araştırmalar bu yağların da aynı maddeleri salgıladığını gösterdi.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:20 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.