Bebeklerde dudak morarması neyin habercisi?

Türkiye'de kalp rahatsızlıkları ölüm nedenlerinin başında geliyor. Çocuklarda da bu sağlık sorunu sık görülüyor. Çocuklarda hastalığın tedavisinde en önemli etken erken ve doğru teşhis.

Uzmanlar, çok sık nefes alan ve dudakları moraran bebeklerin mutlaka bir uzmana gösterilmesini istiyor.

Çok hızlı nefes alması, dudaklarının morarması ve sakinleştirilemeyecek kadar huzursuz olması. Bütün bunlar, bebeklerde sık görülen kalpte delik olması ve kalp kapakçığının gelişmemesi sorunundan kaynaklanabilir.

Uzmanlar bebeğin emzirilirken çabuk yorulmasının bile hastalık belirtisi olabileceğine dikkat çekiyor. Çocuk Kardiyoloğu Prof. Dr. Gayaz Akçurin, “Bu durumda bebek kalp hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip gerekli görülürse çocuk kardiyoloğu tarafından da olası bir konjenital kalp hastalığının olup olmadığının değerlendirimesi gerekiyor" diyor.

Anne ve babaların dikkatinin erken teşhiste önemli bir etken olduğunu vurgulayan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan da, “Erken tanı konulduktan sonra bir müdahale yapılacaksa zamanında yapılması çocuğun sonraki hayatı için de oldukça önemli” şeklinde konuşuyor.

Uzmanlar birçok ailenin fark etmediği kalp hastalıklarında küçük bir şüphenin dahi değerlendirilmesinin hayat kurtardığına dikkat çekiyor.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:13 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.