Bebek nasıl oluşuyor merak ediyor musunuz

Bebek nasıl oluşuyor, merak ediyor musunuz? İşte mucize başlıyor.

Bebek nasıl oluşuyor, merak ediyor musunuz? İşte mucize başlıyor.

bebek_nasilHamileliği sağlayan ve destekleyen koşullara dikkat ederek arzu ettiğiniz bebeğe bir an önce kavuşmak sizi inanılmaz heyecanlandırır hele bir bebeğin anne karnında nasıl oluştuğunu görmek ise daha büyük bir heyecan yaratır. Bebeğin anne karnında nasıl oluştuğunu merak ediyorsanız işte size bu mucizenin ayrıntıları…

BEBEK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

KADININ RAHMİNDEKİ YUMURTALAR NASIL OLGUNLAŞIYOR?

Gebelik ilk olarak yumurtalıklarda başlar ve rahimdeki 2 küçük yumurta rahim kenarına yerleşir. Bu yumurtalıklar doğuştan itibaren vücutta bulunan yumurtalar ile kaplanır. Her kız çocuğu yumurtalıklarında 450.000’den fazla yumurta ile doğar. Olgunlaştıkça bu yumurtaların birçoğu ölür ve doğurganlık evresinde ortalama 400 yumurta daha kaybedilir. Bu evre ergenlik ile başlar ve menopoza (45-55 yaş civarı) kadar devam eder. Her ay (genellikle adet dönemi ortalarında) 1 ila 3 yumurta, yumurtalıklarda olgunlaşma seviyesine ulaşır. En olgun yumurta, yumurtalıklardan rahime ulaşmak üzere bırakılır. Bu olay “yumurtalama” olarak bilinir ve adet döneminin 12. ve 15. günleri arasında gerçekleşir. Yumurtalar ortalama 12 saatten 24 saate kadar canlı kalır. Eğer bebek isteniyorsa bu süreçte yumurtaların sperm ile buluşması gerekir. Sağlıklı bir sperm ile buluşan yumurta beraberinde hamileliği de getirir. Aksi halde hamilelik gerçekleşmez.

ERKEĞİN SPERMİ NASIL OLUŞUYOR?

Kadının vücudunda belli dönemlerde olgunlaşma yaşanırken erkeğin vücudu neredeyse sürekli milyonlarca sperm üretmektedir. Erkeklerde sperm üretimi testislerde başlar. Testisler sıcağa duyarlıdır ve sağlıklı bir sperm 34 C derecede oluşur. X kromozomlu sperm kız, Y kromozomlu sperm erkek çocuğun olmasını sağlar.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA NELER OLUYOR?

Cinsel ilişki sadece bir orgazm değil aynı zamanda biyolojik bir fonksiyonu ifade eder. Bu süreçte spermler yumurtalığa doğru yol alır. Birçok çift bebek yapmak için en iyi seks pozisyonunun hangisi olduğunu merak eder. Kesin olarak bilinmemekle birlikte bazı uzmanlar erkeğin üstte olduğu pozisyonun ya da erkeğin kadının arkasında (yüzler aynı yönde) olduğu pozisyonun ideal olduğunu savunurlar. Çünkü bu pozisyonlar en derin girişi sağlamaktadır. Şunu da bilmek gerekir ki her kadın adet döneminde yumurtlamayabilir. Gebelik olasılığını artırmak için adet döneminin her ikinci günü cinsel ilişkiye girilmelidir.

MUCİZE BAŞLIYOR

Yumurta 24 saat içinde olgunlaşmaya başlar. Sperm yumurtadaki genetik parça ile bölünür. Bu sırada kadın aslında tam olarak hamile değildir, embriyo rahim duvarına yerleşir. Yolculuğun bu son adımı ortalama 3 günü alabilir. Sonrasında adet dönemi takibe başlanmalı ve gecikme görüldüğünde gebelik testi ile emin olunmalıdır. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Şubat 2013Yayınlanma Tarihi:21 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.