Bebeğinize en büyük hediyeniz

Anne sütünün en büyük hediye olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz “ Bebeğinizden ayrı kaldığınız zamanlarda da onu en değerli ve besleyici besin olan anne sütünden mahrum bırakmamalısınız” dedi.

Anne sütünün en büyük hediye olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz “ Bebeğinizden ayrı kaldığınız zamanlarda da onu en değerli ve besleyici besin olan anne sütünden mahrum bırakmamalısınız” dedi.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

bebeginizehediyeBüyükgebiz; “Anne sütünün yararları ve emzirmenin önemi saymakla bitmez. Anne sütü bebeğin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı ve gelişimi için gerekli olmakla birlikte zorunlu bir besindir. Özellikle doğumdan sonra ilk 6 ayda, bebekler anne sütü haricinde hiç bir ek gıdaya gereksinim duymazlar” dedi. Emzirmenin son derecede sağlıklı ve doğal bir yöntem olduğunu belirten Büyükgebiz; “Emzirme dönemindeki en büyük engel yanlış emzirme pozisyonlarından kaynaklanan meme başı sorunlarıdır. Bunun yanında anne memesindeki sütün bebek tarafından tam olarak tüketilememesinden kaynaklanan sorunlar da emzirmeyi zorlaştırır. Bu durumda anne sütünü sağarak, oluşabilecek sorunların önüne geçebilir” dedi.

EMZİREN ANNELER ÇİFT SAĞIMLI POMPALARI TERCİH ETMELİ

Annenin aynı anda her iki memesini de sağmasını mümkün kılan çift sağımlı pompaların kullanımının, anneler için daha rahat olduğunu söyleyen Büyükgebiz; “ Özellikle annenin emzirme sıklığında (günde 10-12 defa) sütünü sağması gerekir. Pompanın annenin her iki memesini aynı anda sağabilmesi zamandan tasarruf sağlar. Çiftli sağım annede ikiz bebek etkisi yaratarak süt üretimini arttırır. Anne memesi ne kadar etkin boşaltılırsa süt üretimi o kadar bol ve uzun süreli olur. Çiftli sağım annede ikiz bebek etkisi yaratarak süt üretimini arttırır. Anne memesi ne kadar etkin boşaltılırsa süt üretimi o kadar bol ve uzun süreli olur. Çalışmalar annelerin bu yolla daha çok süt sağabildiklerini ortaya koymuştur. Bu etkin sağma sonucunda anne son sütünü de sağabilir. Bu nedenledir ki sağılan sütün enerji yoğunluğu da daha yüksektir. Ben emziren annelere özellikle çiftli göğüs pompası kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

NE ZAMAN GÖĞÜS POMPASI KULLANMAK GEREKİR?

• Annenin süt üretimi bebeğin tüketebileceğinden fazlaysa, süt üretimini devam ettirmek ve anneyi rahatlatmak için • Annenin sütü az ise, emzirme sonrası ve aralarda sağarak süt üretimini arttırmak için • Angorjmanı (aşı dolgunluk) ve süt kanalı tıkanmasını önlemek için • Bebeğin küvezde olması ya da başka bir nedenle anne ile bebeğin ayrı kalmak durumunda olduklarında • Annenin işe geri dönmesi durumunda MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:08 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.