Baş düşman!

Stres, sinüslerin dolması gibi nedenlerle ortaya çıkan baş ağrıları, ciddi hastalık sinyallerini de verebiliyor. İşte o tehlikeler...

GÖK GÜRÜLTÜSÜ
Sadece birkaç dakika içinde aniden ara ara gelen baş ağrısıdır. İnme, kafa travması ya da beyin kanaması habercisi olabiliyor.

YARALANMA SONRASI
Bu tür ağrılar tıbbı acil müdahale gerektirir. Doktora danışın. Küçük kafa travması nedeniyle beyin kanaması bu ağrıya neden olabilir.

UYKUDA GEÇMEYEN AĞRI
Eğer bir baş ağrısı ile yatıp, sabah bununla birlikte uyanıyorsanız, bu durum oldukça tehlikelidir. Ağrı kesiciler de etki etmiyorsa, bu durum beyin tümörü belirtisi olabilir, dikkat edin.

BOYUN AĞRISI DA VARSA
Baş ağrısına baş ve boyun ağrısı ile birlikte kusma ve ışık hassasiyeti de ekleniyorsa, beyin anevrizması geçirmeniz ihtimali çok yüksek.

KONUŞMAYLA BİRLİKTE
Ani konuşma ya da yürüyüş ile ağrı, şiddetli kol, bacak ve yüzde uyuşma oluyorsa dikkat edin. Hatta bu sıkıntılara göz problemleri de ekleniyorsa, kalp krizi belirtisidir. Hemen doktora başvurun.

BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

- Baş ağrısı ile birlikte ateş, mide bulantısı ve kusma,
- Günlük aktiviteleri yapamamak,
- Konuşma güçlüğü, nöbetler,
- Spor sonrası baş ağrısı, nefes darlığı,
- Hafıza kaybı, dengesizlik gibi durumlarda bir uzmana başvurun.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:15 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.