Baş ağrısı tipine göre nedenleri

İnsanoğlu milattan öncesinden beri baş ağrısına çözüm arıyor. Bunun içinde bitkilerden tutun da başını sıkmak, bir yerlere vurmak gibi ilkel yöntemler de var.

Modern tıp ise öncelikle ağrının kaynağını bulmaya yöneliyor.

KENDİNE YARDIM REHBERİ

Bu rehber acı seviyenizi ve rahatsızlığınızın belirtilerini anlamanıza destek olacaktır.

TEHLİKELİ DURUMLAR

Beyin tümörleri, kanama ve menenjit kendini baş ağrıları vasıtasıyla gösteren en tehlikeli rahatsızlıklardandır. Bu nedenle baş ağrılarının önemsiz olduğunu düşünüp onları görmezden gelmeyin. Eğer belirtileri önemser, önlem alırsanız ağrılar üzerindeki kontrolünüz artmış, iyileşme süreciniz ise kısalmış olacaktır.

YARDIM ALIN

Daha önce hissetmediğiniz şiddette bir baş ağrısıyla karşı karşıyaysanız doktorunuza mutlaka danışmalısınız. Hastaneye gidecek kadar kötüleşmesini beklemenin size hiçbir yararı olmayacaktır.

BELİRTİLER

Baş ağrısının yanında yüksek ateş, mide bulantısı ve şiddetli boyun ağrısı şikayetleriniz de varsa durum sandığınızdan tehlikeli olabilir.

BAŞ AĞRISI PLANI

Pek çok insan sıradan sebeplerle baş ağrısından muzdarip olabilir. Bu nedenler genellikle stres, yorgunluk ve sağlıksız yaşam biçimlerine bağlı olarak ortaya çıkar. Fakat tekrarlanan baş ağrıları dikkatli olmayı ve önlem almayı gerektirebilir.

BAŞ AĞRISI

Baş ağrıları zaman zaman hayatınızdaki en dayanılmaz ve kontrolsüz ağrılardan biri haline gelebilir. Sıradan nedenlerin yanı sıra ciddi rahatsızlıkların belirtisi olarak da kendini gösterebilirler.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Haziran 2018Yayınlanma Tarihi:06 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.