Bal-ceviz-kraker uykusuzluğu yener

Modern çağın hastalıklarından uykusuzluk, kronik hale dönüşürse pek çok hastalığa zemin hazırlıyor.

Bal-ceviz-kraker uykusuzluğu yener İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı, bir uyku sorunudur. Uykuya dalamama veya gece boyunca sürekli uyuyamama şikayetini barındırır. İnsomnia birkaç gece sürerse geçici, 1 hafta ile 3 hafta arasında sürerse kısa süreli, 3 haftadan fazla sürerse kronik insomnia olur.

Kronik bir hastalığa dönüşerek uyuma eksikliği doğrultusunda oldukça zararlı olabilir. Bu nedenle 1 hafta boyunca uykusuzluktan şikayet ediyorsanız önleminizi doğal yollardan hemen almalısınız.

İYİ UYKU İÇİN KARBONHİDRAT VE B6 ŞART

* Karbonhidratlı besinler: Fasulye, mercimek, bezelye, patates, elma, kayısı, böğürtlen, portakal, muz, üzüm, greyfurt, mısır, soğan, esmer pirinç, tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi, ananas, mandalina, şeftali, armut, kızılcık, havuç, zencefil, patlıcan, sarımsak, mantar, salatalık.

* B6 içeren besinler: Esmer pirinç ve buğday.

* Kurutulmuş bitkiler ve baharatlarda da B6 vitamini vardır. 1 yemek kaşığı toz acı biberde günlük B6 ihtiyacınızın yüzde 15'i mevcuttur.

B6 içeren diğer baharatlar ve bitkiler arasında sarımsak tozu, fesleğen, zerdeçal, kekik, defne yaprağı, biberiye, mercanköşk, tarhun ve adaçayı bulunur.

* Antep fıstığı. 100 gram fıstık günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 85'ini karşılar.

* Sadece 1 diş sarımsak sayesinde günlük ihtiyacın yüzde 2'sini alırsınız.

Ciğer: Kolesterol değeri yüksek olduğu için daha çok hindi ciğerini tercih edin. nn1 avuç ay çekirdeği günlük B6 vitamini ihtiyacının % 11'ini karşılar.

* Ton ve somon gibi balıklar protein, B6 vitamini için iyi kaynaktır. 100 gram ton balığı günlük B6 vitamini ihtiyacının yarısını karşılar.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2018Yayınlanma Tarihi:27 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.