Bağımlılıkla mücadelede Biricik Tedavi

NPİSTANBUL Hastanesi bünyesinde kurulan bağımlılık merkezi bağımlılıkla mücadelede önemli adınlar atıyor. İşte o bağımlılıkla ilgili tedavi yöntemlerinden biri: Biricik Tedavi.

NPİSTANBUL Hastanesi bünyesinde kurulan bağımlılık merkezi bağımlılıkla mücadelede önemli adınlar atıyor. İşte o bağımlılıkla ilgili tedavi yöntemlerinden biri: Biricik Tedavi.

NPİSTANBUL Hastanesi bünyesinde kurulan bağımlılık merkezinin hem tedavi ve araştırma hem de eğitim merkezi özelliğiyle bağımlılıkla mücadelede önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, bağımlılıkla ilgili birçok hastalığı nokta atışıyla tedavi ettiklerini söyledi. Uğur Canbolat’ın sunumuyla Ülke Tv’de ekranlara gelen İyi Bak Kendine programına konuk olan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi, NPİSTANBUL Hastanesi Bağımlılık Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, bağımlılığın her alanıyla gelişen bu merkezde mücadele ettiklerini söyledi. Dilbaz başarı oranlarının ise dünya standartlarına eşdeğer olduğunu kaydetti. Bağımlılık Merkezinin Üsküdar Üniversitesi bünyesinde tedavi, araştırma ve eğitim merkezi olması özelliğiyle önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, bağımlılık rahatsızlıklarının biyolojik ve psikolojik araştırmalarını bu merkezde ayrıntısıyla ele aldıklarını söyledi. Dünya standartlarını yakından takip edip, bu merkezde uyguladıklarını da vurgulayan Dilbaz, bağımlılığa eşlik eden diğer hastalıkların tespitinde beyinde meydana gelen bozulmaları da nokta atışıyla gözlemlediklerinin altını çizdi. Merkezde yatarak ve ayaktan tedavi hizmeti verdiklerini kaydeden Dilbaz; hastanedeki fiziksel ve teknik donanımın arındırmadan başlayarak ilaç tedavisi ve psikoterapiye kadar önemli olduğunu söyledi.

BAĞIMLILIKTA BİRİCİK TEDAVİ

Prof. Dr. Dilbaz; “Bağımlılık ya da eşlik eden hastalık varsa beyindeki bozukluğu görmek için nokta atışı yapıyoruz. Biricik tedavi olarak tanımlıyoruz biz bunu. Örneğin kişiye takım elbise yapılacak. Terzide diktirirseniz bütün ölçüler kişiye özel alınır ve tam üzerine göre dikilir elbise. Bizim yaptığımız da buna çok benziyor. Her hastaya yönelik biricik tedavi uyguluyoruz. Hem aile hem de kişiyle ayrıntılı görüşüyoruz. Bu çerçevede uygun tedavi programını çıkarıyor karar verip uygulamaya koyuyoruz. Dünya bu yöntemi izliyor. Biz de şimdi bu standardı uyguluyoruz. Çünkü bağımlık kronik bir hastalık olduğu için nüksedebiliyor.” Dedi. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:29 Mart 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.