Babam gibi olacağım diye çok korkuyorum

Demans nedir, kimlerde görülür? Ben de demans olur muyum? Benim babam 74 yaşında ve şu anda demans hastası.

SORU

Benim babam 74 yaşında ve şu anda demans hastası. 1 senedir iyice kötüye gitmeye başladı. Kendi işlerini yapamıyor birinin bakımına muhtaç. Ben de bu yaşta unutkanlık başladı babam gibi olacağım diye çok korkuyorum.

CEVAP Günümüzde maalesef demansın tedavi mümkün değil, var olan durumun ilerlemesi önlenmeye veya geciktirilmeye çalışılıyor. Yaşınız kabaca 50 civarında olmalıdır. Sizin yaşadığınız unutkanlık günlük yaşamın stresiyle de (babanızın durumu, bakımı ve başka sorunlar gibi) ilgili olabilir. Bazı demans türlerinin kalıtımla ilişkisi olabilmekle birlikte, doğrudan bir ilişkiden söz edilemez. Yine de bir nörolog veya psikiyatrist bu konudaki endişelerinizi gidermede yardımcı olur.

SORU 1 haftadır kafamda bir ağırlık hissi ve insanlardan uzaklaşma isteği var. Bazen konuşmak istemiyorum, dinlememe ve karşımdaki kişiyi anlamama problemim de başladı. Bu konuda bir merkezden yardım almam mı gerekiyor?

CEVAP Yaşadığınız durum günlük, iş ve sosyal yaşamınız etkilediği için durumunuzun netleştirilmesi ve gerekirse, yarım almanız uygun olur. Durumunuz daha çok depresyonla uyumlu gibi görünmektedir.

SORU 6 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık 2 aydır geceleri uyurken dişlerini gıcırdatıyor.  Bunu çok sık yapıyor ve o esnada kendini sıkıyor. Daha önce de size kekemeliğiyle ilgili olarak yazmıştım. İkisi arasında bir bağlantı olabilir mi. Kekemelik için tedaviye devam ediyoruz fakat hala tam olarak düzelmedi.

CEVAP Oğlunuzun çene yapısında bir bozukluk yoksa, diş gıcırdatması büyük olasılıkla stresle ilişkilidir. Kekemelik de oğlunuzda önemli düzeyde stres yaratabilecek bir durumdur (Ailenin, arkadaşlarının ve yakın çevrenin tutumu önemlidir). Kekemelik için gittiğiniz doktorunuza bu durumu anlatırsanız, yardımcı olacaktır.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

BABAM GİBİ OLACAĞIM DİYE ÇOK KORKUYORUM

4 YAŞINDA OĞLUM CÜMLE KURAMIYOR

EVDEN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM

EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM

2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM

EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...

SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:22 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.