Az uyuyan kadınlar şişmanlıyor

İsveç'te yapılan araştırmaya göre, günde 7 ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgeleri daha fazla yağlanıyor.

İsveç'te yapılan araştırmaya göre, günde 7  ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgeleri daha fazla yağlanıyor.

Uppsala Üniversitesi'nde Akciğer Hastalıkları uzmanı Dr. Jenny  Theorell-Haglöw'un başında bulunduğu araştırma grubu, 50 yaş altındaki 6500  kadını incelemeye aldı. İnceleme sırasında kadınların sağlık problemleri  konusunda bilgi alındı, ağırlıkları ve boyları ölçüldü. Araştırma sonucunda, 7  ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgelerinin daha fazla yağlandığı  görüldü.

UYKU SORUNUNUZU ÇÖZÜN

Araştırma sonuçlarını yorumlayan Dr. Jenny Theorell-Haglöw, günde 5 saat  uyuyan bir kadının bel bölgesinin, 8 saat uyuyan bir kadına göre 6 santimetre  daha kalın olduğunun tespit edildiğini söyledi. 7 ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgesi kalınlığının 89,8  santimetreye kadar çıktığının görüldüğünü kaydeden Dr. Haglöw, bunun da sağlık  açısından büyük risk teşkil ettiğini, bel bölgesinde normal sınırların üzerinde  yağlanma olanlarda diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların görülme sıklığının  daha fazla olduğunu hatırlattı.

BEYİN NASIL ÇALIŞIR

Az uyuyanların bel bölgesinde neden yağlanma olduğuna dair birkaç  açıklama olduğuna işaret eden Dr. Haglöw, birinci nedeninin kortizol ve büyüme  hormonu salgı miktarının etkilenmesi, ikinci nedenin ise yemek yemeye daha fazla  vakit harcanması olduğunu söyledi. İsveçli doktorların araştırması Sleep Medicine dergisinde yayımlandı. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Ağustos 2012Yayınlanma Tarihi:11 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.