Az miktarda stres motive ediyor

Uzmanlar açıkladı: Az miktarda stres motive ediyor…

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova’nın öncülüğünde düzenlenen “Sınav Kaygısı ve Rekabet” seminerine katılan Uzm. Klnk. Psk. Aynur Sayım, katılımcıları motive edici bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Duha Beker Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Sınav Kaygısı ve Rekabet seminerine konuşmacı olarak NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Uzm. Klnk. Psk. Aynur Sayım katıldı.

Sınav kaygısını anlatarak konuşmasına başlayan Sayım, sonra stresin vücutta meydana getirdiği değişikliklere dikkat çekti.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ZAMAN ALIR

Stres ve sorunlarla başa çıkma yönünde katılımcılarla tecrübelerini paylaşan Sayım, sorunların ortaya çıkışı nasıl zaman alıyorsa çözümü de o kadar zaman alacaktır ifadelerini kullandı.

STRES DEĞİL STRESİ YÖNETEMEMEK SORUN!

Stresin başlı başına kötü bir olgu olmadığından bahseden Sayım, az stresin sanılanın aksine motive edici olduğu, genelde stres değil yönetememede sorun olduğunun altını çizdi.

Seminerinde uygulamalara da yer veren Sayım son olarak stresin bedene etkilerinden bahsetti. “Bilmek, fark etmek... Fark etmek, hedefi görmek, çözüme götüren yolu görmektir” diyen Sayım sözlerini “Değişmemenin bedeli değişmeye çalışmaktan daha ağır” ile sonlandırdı.

Konuşmanın ardından öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayan Sayım’a Ergoterapi bölümü bölüm başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova katılımından ve verdiği değerli bilgilerden ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Etkinlik fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ÜHA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ekim 2018Yayınlanma Tarihi:26 Aralık 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.