Ayrılık sonrası için ipuçları

Uzun bir ilişkiyi noktaladıktan sonra sudan çıkmış balığa döndüğümüz doğrudur. Canınızı sıkmayın, hayata gülümseyin, eğlencenin tadını çıkarın ve hayata dönüş biletinize sıkı sıkı sarılın!

Bir kadın uzun bir ilişkiden çıkmaya karar verdiyse bu bir anda olmaz. Önce uzun uzun düşünür, tartar, hayal kurar, cümlelerini ezberler… Ondan sonra kararını verir ve yola çıkar. Yola çıkarken yolun onu nereye götüreceğini bildiğini zanneder ama uzun ilişkiden çıktıktan sonra hayat aslında o kadar da kolay değildir. Unuttuklarınız, kaçırdıklarınız, hızla akıp giden zaman… Ama olsun bir kere yola çıktıysanız ve karar verdiyseniz başınıza gelebilecek her olumsuzluktan kahkahayı basarak kurtulabilir, durumu atlatabilirsiniz.

ETRAFTA YAKIŞIKLI VAR MI?

Eğer sevgiliniz varken dünyaya at gözlükleriyle baktıysanız çevrenizde kim var kim yok bilmezsiniz. Bir anda ‘Ben bizim plazada çalışan adamların yakışıklı mı yoksa çirkin mi olduklarını bile bilmiyorum’ cümlesini kurduğunuzu fark edersiniz. En popüler yazlık mekanlarda yoldan geçen yakışıklıları değil, begonvilleri süzersiniz. Ağzınız açık binanın mimarisine heyecanlanırsınız. Etrafınızdakilerin sizi dürtüklemesiyle geçen yakışıklıları fark eder ‘Acaba artık hiçbir erkek beni heyecanlandıramayacak mı?’ diye düşünürsünüz. Sıkmayın canınızı. O kadar uzun yıllardan sonra bir süre bırakın sizi begonviller heyecanlandırsın. Erkek sinek vızıltısına tahammül edemediğinizi fark edin ve tadını çıkarın.

HERKES ÜZERİME GELİYOR…

Uzun ilişkilerin en iyi tarafı ne kadar erkek arkadaşınız olursa olsun kimse anında ‘bu kız bu çocuktan hoşlanıyor’ damgasını size yapıştırmaz. Erkeklerle çok rahat arkadaşlık kurar, eğlenirsiniz. Ancak uzun ilişkiden çıktığınız anda eli yanlışlıkla elinize çarpan erkek bile potansiyel dedikodu malzemesi haline dönüşür. ‘Gördün mü ona nasıl baktığını, kesin bir şeyler var aralarında’ cümlesini duymasanız bile gözlerinin içinden anlarsınız. Sinirden burun deliklerini genişletir, topuklarınızı yere vura vura ortamdan uzaklaşırsınız. Yapmayın, boş verin. Siz özgür bir kadınsınız, canınız ne yapmak isterse onu yapın. Ayrıca hoşlansanız bile kime ne?

UYKUSUZ HER GECE…

Ayrılık psikolojisini atlattıktan sonra kaçırdığınız hayatı bir an önce yakalamak için uykusuz geceleri başlatırsınız. Günde en fazla üç saat uykuyla işe gider, hiçbir şey yok gibi bütün gün çalışır, akşam çıkış saatini iple çeker kendinizi yine gecelere vurursunuz. Tamam anladık, eğlenmeye gezmeye ihtiyacınız var ama kendinizi bu konuda biraz dizginlemeyi öğrenmelisiniz. Yoksa üst üste yapacağınız hatalar, bozulan sinir sisteminiz, stres derken hayatınızın altını üstüne getirebilirsiniz. Bu noktada kendinize kurallar koyun. Kendinize birkaç akşam belirleyip, diğer günleri daha sakin geçirmeye çalışın.

ENERJİ MESELESİ

Bir anda hiç tanımadığınız insanları fark eder, gözlerini üzerinizde hissedersiniz. Önce anlamlandıramadığınız bu olay aslında hep var olan, sizin farkında olmadığınız bir gerçek. Dış dünyaya kendinizi kapattığınızda kaçırdığınız kuşlar bir bir etrafınızı sardığı anda ürkmeyin! Koca uçakta yanınıza denizden koşar adım gelip, sadece mayosuyla sizin yanınıza oturan adamı gördüğünüzde ve size kur yaptığında bile ürkmeyin. Bu evrenin size küçük bir şakası olabilir. Eğlenmeye devam edin. Buradaki altın kural kaptırmamak. Eğer size ilgi gösteren her erkeğe kendinizi kaptırırsanız muhtemelen tökezleyerek kafa üstü yere çakılırsınız. Unutmayın ilk kural eğlenceli vakit geçirmek!

ESKİDEN YENİ OLUR MU?

Sosyal medya hesaplarından kaldırdığınız aşk fotoğrafları bazı eski sevgililerin gözünden kaçmayabilir. Ya da uzun süredir eski sevgiliniz orada diye girmediğiniz arkadaş gruplarına artık umursamadığınız için yeniden dahil olabilirsiniz. Yeni birini tanıyıp, uğraşmaktansa eski birine dönmek ne kadar da mantıklı göründü gözünüze değil mi? Kendinize gelin! Zaten size göre olsaydı adı eski sevgili olur muydu?

KENDİNİZİ AFFEDİN

Bir anda hayata döndüğünüz gibi öyle kolay zihninizi, beyninizi boşaltamıyorsunuz. Ya falcılarda ya şifacıların kapısında buluyorsunuz kendinizi. Elbette bu dönemde size ne iyi geliyorsa onun peşinden gitmekte haklısınız ama naçizane önerimiz önce kendinizi affetmeyi denemeniz. Geçen yıllara, yaşadıklarınıza üzülmek, dövünmek yerine bunları yaşamam gerekiyormuş diyerek yola devam etmeniz! Ve bunun için uğraşmanız.

FLÖRT MÜ?
Uzun ilişkiden çıkan insanlar için en büyük kabuslardan biridir, yeni biri ona ilgi duyduğu anda ne yapacağını bilmemek. Merak etmeyin bu sadece size özgü bir durum değil. Flört etmeyi unuttuğunuzu kabul edin. Siz de aynısını yapabilirsiniz. Ona soru sormaktan başlayabilir, nazlanabilir, kaçamak bakışlar atabilirsiniz. Korkmayın başarabilirsiniz!

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Mart 2018Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.