Ayrılığın öğrettiği 7 ders

Ayrılmak zordur. Alıştığınız, sevdiğiniz ve hayatınıza dahil ettiğiniz birinden hele ki o sizi terk ettiyse uzak kalmak koyabilir. Ancak ayrılıklar bize güzel dersler de verir. İşte ayrılıktan çıkardığımız dersler...

Ayrılmak zordur. Alıştığınız, sevdiğiniz ve hayatınıza dahil ettiğiniz birinden hele ki o sizi terk ettiyse uzak kalmak koyabilir. Ancak ayrılıklar bize güzel dersler de verir. İşte ayrılıktan çıkardığımız dersler...

AŞK KARŞILIKSIZ VERİLMELİDİR

Birini sizi sevmesi veya aşık olması için zorlayamayacağınızı bilmelisiniz. Aşk, tamamen karşılıksız verilebilecek bir hediyedir.

ayrilikacisiKİMSEYİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ

Ayrılıkların en sık rastlanan sebeplerinden biri de karşınızdakini değiştirmeye çalışmaktır. Deneyebilirsiniz, hatta belki bir süre değiştiğini bile sanabilirsiniz. Ancak asla başarıya ulaşamazsınız. Karşınızdaki bir alışkanlığını veya özelliğini siz istediniz diye değil, yalnız kendi istediği için değiştirir.

TÜM SORUMLULUĞU TEK BİR TARAF ALAMAZ

İlişkilerin sağlıklı yürümesi için her iki tarafın da taşın altına elini koyması gerekir. Emeksiz yemek olmaz lafı ilişkiler için söylenebilecek en güzel sözlerden biridir. Her iki taraf da ilişkiyi yürütmeye kararlı ve istekli olmadıkça, o ilişki bitmeye mahkumdur.

KENDİNİZİ KAYBETMEMELİSİNİZ

İlişkiye başlayıp hayatının önceliklerini tamamen değiştiren ve kendisinden ödün veren insanlar hepimiz tanımışızdır. Belki biz de o insanlardan olabiliriz. Ancak o ilişki bittiğinde elimizde hiçbir şey kalmadığını görmek çok yıkıcı olacaktır. İlişkilerinizi öncelikleriniz arasına koyun, hatta evlilik ise üst sıralara koyun ancak kendinizi tamamen kaybedip bağımlı hale gelmeyin.

NE İSTEMEDİĞİNİZİ ÖĞRENİN

Ayrılıkların öğrettiği en büyük derslerden biri de ne istemediğinizi her biten ilişkide aklınızın bir kenarına yazmaktır. Bu sayede bir sonraki ilişkinizde daha tecrübeli ve ne istemediğini bilen bireylere dönüşürsünüz.

KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN

Evet hanımlar, kalbinizin söylediklerini dinlemeyi alışkanlık haline getirir. Kimseye hatta kendinize bile itiraf edemeseniz bile bir his bu ilişkide yanlış bir şeyler olduğunu söylüyorsa muhtemelen o his doğrudur. Hislerinize güvenin ve kendinize inanın.

ZAMAN HER ŞEYİN İLACIDIR

Çok klasik değil mi? Evet. Lakin doğruya doğru. Zaman unutulmaz denen acıları da, ayrılıkları da bir bir unutturuyor. Onsuz yaşayamam dediğiniz kişilerin yüzlerini, isimlerini ve kokularını bile bir süre sonra unutuyorsunuz. Ve geriye sadece bir kaç anı kalıyor. O nedenle kimse olmadan yaşayamam demeyin. Hayatta kalma güdüsüyle donatılmış insan öyle ya da böyle yaşıyor. MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:27 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.