Ayrıldığım eşimi özlüyorum

Eşimle tartışmalı bir şekilde ayrılıyoruz. Eşim bana karşı şiddet kullanmıştı şikayetçi oldum evden uzaklaştırıldı. Çok zor durumlarda kaldım. Ama daha da kötüsü eşimi özledim.

SORU İş hayatında başarılı bir bayanım. 11 yıl süren evliliğimi bitirdi. Eşim paranoid şizofrendi ve bu kadar dayanabildim. 5 yıldır da özel yaşamım hiç olmadı ne eşimle ne de başkasıyla. Etrafımda beğenilen bir bayanım. Ama ben bir şey hissetmiyorum. Bu durum bu günlerde beni kaygıya düşürüyor.

CEVAP Yaşadığımız olumsuz olaylar gerek bugünümüzü, gerekse geleceğimizi etkileyebilir. Olumsuz geçen bir evlilik yaşamı evliliğe ve yaşama bakış açısını değiştirebilir. Bazı kişiler işine yoğunlaşıp diğer konulara ilgilerini an aza indirebilir. İş yaşamı ve işteki başarılar önemli ve yeterli bir doyum alanı olabilir. O doyum yaşama bağlanmaya yeterli olabilir. Bu konuları düşünerek “bir şey hissetmeme” durumunu anlamaya çalışmak gerekir. Bu neden anlaşılırsa, belki iş yaşamı dışındaki gerçek yaşamdan elini ayağını çekme sona erer.

SORU Eşimle tartışmalı bir şekilde ayrılıyoruz. Eşim bana karşı şiddet kullanmıştı şikayetçi oldum evden uzaklaştırıldı. Ortak evimizde ben otururken elektrik ve suyumu kesti, ailesi okuluma gelip rezillik çıkardı çok zor durumlarda kaldım. Ama daha da kötüsü eşimi özledim. Herkes bana çok güçlüsün derken ben kendimi kötü hissediyorum.

CEVAP Konunun hem hukuksal boyutu, hem sosyal boyutu, hem de duygusal boyutu vardır. Hukuksal yönden evden uzaklaştırma cezası verilmiş ve uygulanmış. Bu durumda eşinizin ortak evinizin elektrik ve suyunu kestirme hakkının olduğunu sanmıyorum; bu konuda bir hukukçudan görüş alınabilir. Sosyal yönden aileleri bu konuya karıştırmak veya onların karışması işleri daha da karmaşıklaştırır. Eşinize haber gönderip ailesinin karışmasını istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Duygusal yönden kesin bir karar vermek gerekir. Hem olanlar herkesi incitecek olaylardır, hem yargıya intikal etmiştir, hem de “eşi özlemek” bir arada olunca karar vermeniz güçleşir. Eşinizi özlediğiniz için boşanmadan vazgeçerseniz, sizce eşinizin tutum ve davranışları değişecek mi?

SORU Bir buçuk ay önce evde yangın çıktı. Annemle babam yandılar. Annemin durumu ağırdı. Biz Sakarya'da oturuyoruz. Annemi Eskişehir'e sevk ettiler. Orada ağır ve zorlu bir tedavi gördü. Ben yanında kaldım. Eve yeni geldik. Yüzünde şu anda yaralar var. İyileşmesi biraz zaman alacak. Bir kaç estetik ameliyat daha olacak. Şimdi morali çok bozuk. İnsanların karşısına çıkmak istemiyor. Doktorlar her şeye rağmen iz kalacağını söyledi.

CEVAP Yangın olayını yaşamak ve yanmak herkes için ciddi bir travmadır. Yanık yaralarının iyileşmesi doğal olarak zaman alacaktır ve kalıcı izler bırakacaktır. Estetik ameliyatlar çok başarılı sonuç verse de, kişinin tam olarak kendi yüzü gibi olmaz. Bu durumdaki bir kişinin beden imgesi, güven duygusu, değerlilik duyguları olumsuz etkilenir ve moralinin bozuk olması da doğaldır. Bunların düzeltilmesi için bir psikiyatristten yardım istemeniz yerinde olur. Kişinin eski uyumuna dönmesi için sağlık çalışanları kadar, ailenin desteği de önemlidir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

AYRILDIĞIM EŞİMİ ÇOK ÖZLÜYORUM

ÖLÜM HABERLERİ BENİ ÇOK ETKİLİYOR

EŞİMLE İKİ YABANCI GİBİYİZ

30 YAŞINDAKİ OĞLUM MADDE BAĞIMLISI

DERS ÇALIŞ DEMEKTEN YORULDUM

GÜNDÜZ YAŞADIKLARIMI GECE RÜYAMDA GÖRÜYORUM

CİNSEL İLİŞKİDEN ZEVK ALAMIYORUM

EŞİM AŞIRI TİTİZ

BAZEN DÜNYAM KARARMIŞ GİBİ OLUYORUM

EŞİM ÇOK SİNİRLİ VE İÇİNE KAPANIK

SÜREKLİ EVHAMLIYIM

KIZIM KENDİNE KENDİNE KONUŞUYOR

EŞİMLE ARAMDA 21 YAŞ VAR

AŞIRI SİNİRLENDİĞİMDE KEKEME OLUYORUM

KARIMA KARŞI HİÇ SEVGİM YOK

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Eylül 2021Yayınlanma Tarihi:10 Ekim 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.